Hamas'tan Abbas'ın sözlerine cevap

Güncelleme Tarihi:

Hamastan Abbasın sözlerine cevap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 09:18

Nursel Gürdilek - Hamas, kendileriyle diyaloğu reddeden ve Hamas'ı “kanlı teröristler” diye tanımlayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, Gazze'de gece yarısı topladığı kalabalıklarla gövde gösterisi yaparak cevap verdi.

Haberin Devamı

Gazze'de parlamento binası meydanına toplanan ve sayıları birkaç bini bulan Hamaslılar, Abbas'a “hain” ve “işbirlikçi” diye bağırdı.

Abbas'ın Filistin televizyonunda yaptığı konuşmadan sonra, Gazze'de camilerden, herkesi meydana toplanıp Abbas'ı protestoya çağıran konuşmalar yapıldı. Çoğunluğu çocuk ve genç yaştaki yüzlerce Hamas taraftarı, ellerinde yeşil bayraklarla parlamento meydanına akarken, çevre kentlerden de otobüslerle Hamaslılar meydana taşındı.

Hamaslı kalabalıkların doldurduğu meydanda Hamas'ın sözcü ve temsilcileri Abbas'a hücum eden konuşmalar yaparken, konuşmacıların sözleri, kalabalıklardan yükselen “İşbirlikçi Abbas”, “Hain Abbas” sloganlarıyla, bazı çocuk ve gençler, Amerikan ve İsrail bayraklarını yaktı.

Gazze Şeridi'ndeki Hamas temsilcilerinden Hasan Siyam, Abbas'ın Hamas'la diyaloğa girmek istemediğini, ama İsrail'le diyalog için hiç düşünmediğini söyledi. İsmail Haniye'yi Filistin'i temsil eden tek başbakan olarak gördüklerini ve onun dışında kimseyi tanımadıklarını söyleyen Siyam, ABD ve Siyonizme boyun eğmeyeceklerini kaydetti.
Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Selahaddin Tugayları'nın sözcüsü Ebu Abir, “Gazze'yi nasıl temizlediysek, Batı Şeria'yı da öyle temizleyeceğiz”diye konuştu

Haberin Devamı

.Hamas temsilcilerinden Sami Ebu Zühri de miting alanına geldi ve basın mensuplarına “Selam Feyyad Hükümeti'ni tanımadıklarını ve yasal bir dayanağı olmadığını”söyledi. Abbas'ı, Hamas'la diyaloğa girmeyeceği yolundaki sözleri nedeniyle eleştiren Ebu Zühri, “Mahmud Abbas, ABD ve Siyonizmin baskısı altında. Onun konuşmaları bize hiç yabancı değil” diye konuştu.

Sami Ebu Zühri,”Biz El Fetih'le diyaloğa girersek, bunu önkoşulsuz yapacağız. Eğer bir diyaloğa girersek, bunu Filistin halkı için, içte durumu düzeltmek için yapacağız” dedi.

ABBAS, İSRAİL TANKI İÇİNDE GELİRSE, ONU ÖLDÜRÜRÜM

İçişleri Bakanlığı'nın eski sözcülerinden Halid Ebu Hilal de miting alanında gazetecilerin sorularına karşı, “Ebu Mazen'i (Mahmud Abbas) cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğini" söyledi. Ebu Mazen'in Filistin lideri Yaser Arafat'ı zehirlediğini öne süren Ebu Hilal, “Ebu Mazen, Yaser Arafat'ı öldürüp cumhurbaşkanlığını aldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halid Ebu Hilal, “Eğer Ebu Mazen bir İsrail tankının içinde Gazze'ye gelirse onu öldüreceğini” de söyledi.

Hamas'ın gece yarısı mitingine maskeli ve silahlı militanların katılmadığı gözlendi. Mitinge silah taşıyarak gelenler, Hamaslı liderlerin korumaları ve bazı güvenlik görevlileri oldu.

Abbas, dün Ramallah'ta, Filistin Televizyonu'nda yaptığı konuşmada Hamaslıları “kanlı teröristler" diye nitelemiş ve Hamas'la diyaloğu reddetmişti.

Abbas, Hamas'ın Gazze'deki, aralarında Yaser Arafat'ın konutunun da bulunduğu hükümet sembollerine saldırmak suretiyle "ulusal proje" yerine kendi "karanlıklar projesini” uyguladığını belirtmiş ve Hamas'ı Gazze'de kendi devletini kurmaya çalışmakla suçlamıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!