Hamas ve El Fetih barışıyor

Güncelleme Tarihi:

Hamas ve El Fetih barışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 12:30

Filistin'de Hamas ve El Fetih yetkililerinin, siyasi krize neden olan ve bölgeyi bir iç savaşın eşiğine getirebilecek iç çatışmaları sona erdirmek amacıyla önlemler alınması konusunda anlaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

İktidardaki Hamas'ın Gazze'deki sözcüsü Fevzi Berhum, Reuters'a yaptığı açıklamada, Mısır'daki güvenlik yetkililerinin arabuluculuğunda dün gece Gazze'de El Fetih ile Hamas arasında bir görüşme olduğunu söyledi.

Berhum, bu görüşmede taraflar arasındaki gerginliğin sona erdirilmesi ve durumun denetim altına alınması için anlaşma sağlandığını kaydetti.

Sorunların çözülmesi amacıyla iki grubun üyelerinin bulunacağı bir ortak ofis kurulacağını belirten Berhum, tarafların, birbirlerini suçladıkları basın toplantıları düzenlemeye de bir son vereceklerini bildirdi.

Fetih sözcüsü Tevfik Ebu Husa da Reuters'a yaptığı açıklamada, iki grubun, görüş ayrılıklarının giderilmesinin tek yolunun diyalog olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Husa, bu anlaşmanın iç çatışmaları çözmeyi amaçladığını ve bunun ciddi bir başlangıç olmasını umduğunu kaydetti.
Gazze'deki bu görüşmenin, bu ay 19 kişinin öldüğü çatışmalara yol açan iktidar mücadelesini veren iki baskın Filistinli grup arasındaki ilk toplantı olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!