Hamas 100 gün sonra video yayınladı

Güncelleme Tarihi:

Hamas 100 gün sonra video yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2024 07:00

Hamas, 7 Ekim’de Gazze’den kaçırılan 3 rehinenin videosunu yayınladı. Videodakilerin akıbeti bilinmezken, İsrail kabinesinde rehinelerin nasıl kurtarılacağı konusunda tartışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

İsrailli rehinelerin aileleri, haftalardır düzenlenen protestolarla yeni bir takas anlaşması için Netanyahu hükümetinin üzerinde baskıyı arttırmaya çalışırken, Hamas Gazze’de tuttuğu 3 rehinenin videosunu yayınladı. Ne zaman kayıt altına alındığı belirtilmeyen, 37 saniyelik video “Akıbetleri hakkında daha sonra bilgi vereceğiz” mesajıyla paylaşıldı. Üç farklı videonun düzenlenmesiyle oluşturulan görüntülerde 26 yaşındaki Noa Argamani, 53 yaşındaki Yossi Sharabi ve 38 yaşındaki Itay Svirsky kendilerini tanıtıyor ve İsrail hükümetinden onları kurtarmasını istiyor. Videonun yayınlanmasından kısa süre önce Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail güçlerinin saldırıları sebebiyle bazı rehinelerle temasın kesildiğini ve “büyük olasılıkla birçoğunun yakın zamanda öldüğünü” söyledi.

Haberin Devamı

‘BENİ ÖLDÜRMEYİN’

Videoda İsrail hükümetine “Bu çılgınlığa son verin, beni aileme kavuşturun” diye seslenen Noa Argamani’nin, 7 Ekim’de Gazze sınırında düzenlenen Süpernova Müzik Festivali’nden kaçırılırken çekilen videosu tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Görüntülerdeki diğer rehineler Yossi Sharabi ve Itai Svirsky, Gazze sınırındaki kibbutz Beeri’den kaçırılmıştı. Ailesi, Yossi Sharabi’nin, eşi ve üç çocuğunun serbest bırakılması karşılığında Hamas militanlarına teslim olduğunu anlattı. Itai Svirsky ise baskına ebeveynlerini ziyareti sırasında yakalanmış, anne ve babası Hamas militanları tarafından öldürülmüştü. Gazze’de Hamas’ın elinde 132 rehinenin kaldığı tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!