Halep’te yüz binler mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Halep’te yüz binler mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 20:13

SURİYE’de Rusya’nın hava saldırıları karşısında Nusra Cephesi ile güçbirliği yapan IŞİD’in hafta sonu Halep’i rejimin kontrolündeki bölgelere bağlayan kritik otoyolunu kesmesiyle kentte yaşam zorlaştı.

Haberin Devamı

Yüzbinlerce kişi mahsur kaldı. Gıda fiyatları uçuşa geçerken petrol istasyonları kapandı.

Seyf el Devle semtinde yaşayan Selahaddin adlı emlakçı, Halep’te bir kilo domatesin fiyatının 7 kat artışla 3 doları (yaklaşık 10 TL) bulduğunu ve petrol istasyonlarının kapandığını söyledi.

Ailesini görmek için Mısır’dan Halep’e giden ama yolun kapanması üzerine dönemeyen Ahmed Rami ise yakıt olmadığı için kimsenin aracıyla trafiğe çıkmadığını ve elektrik üretilemediğini söyledi.

Enes Şaban ise karaborsadan yakınarak gıda stokları tükenmediği halde durumun istismar edildiğini belirtti.IŞİD, Halep’in hayat damarı sayılan ikmal yolunun Hanasır ve Isriya yerleşim birimleri arasında 20 km’lik bir bölümü ele geçirmişti. IŞİD önceki gün de kentin güneyinde yine bu yol üzerinde bulunan Safira’ya saldırdı. Ancak Safira’da püskürtülen IŞİD ağır kayıp verdi.

Haberin Devamı

Safira’daki operasyonda Suriye ordusuna Ulusal Savunma Güçleri ile Filistinlilerin oluşturduğu Kudüs Tugayı da destek veriyor. Safira stratejik önemde askeri bir karargâhı da barındırıyor. Bu yüzden İran Devrim Muhafızları ve Iraklı Şiilerden oluşan milis güçleri de Safira’da konuşlandırıldı. Ayrıca Isriya-Selamiye arasındaki yolun kontrolü de tekrar IŞİD’den geri alındı.

RUSYA BOMBARDIMANI MUHALİFLERİ VURDU

SURİYE’deki gelişmeleri takip eden Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Rusya’nın Suriye’de yaklaşık bir aydır süren hava saldırılarında yaklaşık 600 kişi öldü, bunları üçte ikisi muhalif gruplardan. 30 Eylül’de başlayan harekatta şimdiye kadar 595 kişinin hayatını kaybettiği, üçte birinin de 48’i çocuk olmak üzere siviller olduğu kaydedildi. m Hastaneler de hedef: Afganistan’da hastanesi ABD tarafından vurulan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), geçtiğimiz haftalarda Suriye’nin kuzeyindeki 12 hastanenin bombardımanın hedefi olduğunu, en az 35 hasta ve sağlık çalışanının öldüğünü bildirdi. Örgüt, saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini açıklamadı. Rus ve Suriye savaş uçakları ülkenin batısı ve kuzeybatısında yoğun hava bombardımanı yürütüyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!