Hagel’ın yerine yardımcısı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hagel’ın yerine yardımcısı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:19

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın istifasının ardından Pentagon’a gelecek yeni ismin Hagel’in eski yardımcısı Ashton Carter (60) olacağı iddia edildi.

Haberin Devamı

Amerikan medyası, hükümet yetkililerine dayanarak verdiği haberlerde ‘son dakika değişiklikleri olmazsa’ Obama yönetiminin Carter’ı aday göstereceğini yazdı. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Carter’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda açıklama yapmaktan kaçınsa da onun için “Savunma Bakanlığı’nın nasıl çalıştığına ilişkin derinlemesine bilgisi var” ifadesini kullandı.

Ashton Carter, savunma bakanlığı koltuğundan geçtiğimiz yıl istifa ederek ayrılmıştı. Carter’ın, Hagel’la yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle görevini bıraktığı haberleri yapılmış ancak Ashton Carter bunları yalanlamıştı. Oxford Üniversitesi’nden fizik doktorası bulunan ve Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyeliği de yapmış olan Prof. Ashton Carter, özellikle silah teknolojileri ve askeri bütçe konusunda uzman bir isim.

Senato’dan onay alması kolay

Haberin Devamı

Carter’ın Pentagon’un bürokratik sistemini daha etkin hale getirmek istediği ifade ediliyor. Ayrıca, Ashton Carter’ın Demokrat Parti dönemlerinde görev almış olmasına rağmen partizan bir duruşunun olmaması Senato’da Cumhuriyetçilerin de onayını almasını kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!