Hackerlar oyuna girip kahramanları öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Hackerlar oyuna girip kahramanları öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2001 00:00

Haberin Devamı

Diablo ll oyunundaki karakterlerin hacker'lar tarafından kaçırılıp öldürülmesi üzerine oyunun üreticisi Blizzard Entertainment olaya el koydu. Şirket 19 Aralık - 1 Ocak arasında kaybedilen karakterleri ‘dirilteceği’ sözünü verdi. Diriliş günü ise 8 Ocak.

İnternetteki en popüler online oyunlardan Diablo-II, hacker'ların saldırısına uğradı. Oyuncular, günler boyunca oyun oynayıp emek vererek yarattıkları kahramanların aniden ekranlarından silindiğini görünce şok geçirdiler. Kahramanlar, oyunlarına sızmayı başaran hackerlar tarafından kaçırılıyor ve öldürülüyordu.

Bilgisayar oyunları üreticisi Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen Diablo-II, oyuncuların savaşçılar, büyücüler ve cadılar gibi çeşitli güçlü kahramanları kendilerinin yaratmasına olanak veren bir oyun. Oyuna adını veren iblislerin iblisi Diablo ise en güçlü kahraman. Kahramanlar oyunda başarılı oldukça sihirli eşyalar, altınlarla ödüllendiriliyor ve savaşma yetenekleri geliştiriliyor.

KİTLE KATLİAMI

Ancak ne olduysa şirket oyunun gelişmiş versiyonunu internet ortamına sürünce oldu. Bu versiyonda bir açık yakalayan hacker'lar kolayca şifre sistemini kırarak diğer oyuncuların sıralarına yerleşebiliyorlar. Başkalarının oynadığı oyunlara girerek oyunculardan biriymiş pozuna bürünüyor ve karakterleri kaçırıveriyorlar. Blizzard Entertainment firması çalışanları bile bazı karakterlerinin kontrolünü kaybetmiş.

Sistemde böyle bir açık olduğu haberi hızla yayıldı ve giderek daha çok hacker furyaya katılarak güçlü karakterleri ele geçirip öldürmeye ya da ellerindeki en büyük güçlerden arındırmaya başladı.

Katliamın boyutları tahmin edilemiyor ve karakterlerden kaçının öldürüldüğü bilinemiyor. Bazı kaynaklara göre yüzlerce karakter oyun sisteminden silinmiş durumda. Liglerden birinde en önemli 10 karakterden sekizinin silindiği söyleniyor.

Oyuncular katliamı ‘korkunç’ diye nitelerken bir oyuncu olayı ‘‘ilk online toplu katliam’’ diye tarif ediyor. Sanal dünyada da olsa büyük çabalar sonucunda elde ettikleri karakterleri kaybetmekten büyük üzüntü duyuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!