H. Aliyev'den garanti

Güncelleme Tarihi:

H. Aliyevden garanti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'deki resmi temaslarını sürdüren Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev, Hazar Denizi'ndeki petrol yataklarından elde edilecek 60 milyar ton kapasitedeki petrolün, Türkiye üzerinden Ceyhan Limanı'na indirileceğini ve kendilerinin bu fikir üzerinde titiz davrandıklarını söyledi.

Aliyev, 1 Ağustos'da Beyaz Saray'da imzalanan ticaret protokollerinden sonra, Chicago'da Amaco Petrol Şirketi'nin binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bakü-Ceyhan hattı dışında alternatiflerin de bulunduğunu, fakat kendilerinin Türkiye üzerinden petrolün nakledilmesi konusunu üstün tuttuklarını açıkladı. Amaco binasında, yaklaşık 200 şirketin üst düzeyde yöneticisine hitap eden Aliyev, Amerikan şirketlerini Azerbaycan'a yatırım yapmaya davet etti.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ile ilgili tutumunu ortaya koyan Aliyev, Ermeni askerlerinin Dağlık Karabağ'da Azeri topraklarını işgal altında tuttuklarını hatırlatarak, Azerbaycan'ın bağımsızlığının tehlike altında olduğunu ve Rusya'nın da son yıllarda Ermenistan'a gizlice bir milyar dolarlık silah transfer ettiğini vurguladı.

Aliyev temasları sırasında ABD'deki Azeri cemiyetlerin temsilcilerine de bir konuşma yaptı. Bir Azeri cemiyeti yetkilisinin, Azerbaycan dışında yaşayan Azeri'lerin 165 milyar dolar servete sahip olduklarını ve hepsinin Azerbaycan için canla başla çalıştıklarını belirtmesi üzerine, espri yapan Haydar Aliyev ‘Bu bahsettiğiniz 165 milyar dolar nerede? Hepsini harcadınız mı? Yani ülkeniz için hiç ayırmadınız mı?' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!