Gulf Air uçağı denize çakıldı

Güncelleme Tarihi:

Gulf Air uçağı denize çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAHREYN'e Mısır'ın başkenti Kahire'den gelen Körfez Havayolları'na (Gulf Air) ait Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Bahreyn Uluslararası Havaalanı'na inişe geçtiği sırada denize düştü.

Bahreyn hükümeti, GF072 sefer sayılı uçakta toplam 143 yolcu ve mürettebat bulunduğunu açıkladı. Körfez Havayolları web sitesinde, A320 tipi uçakların 129 yolcu kapasiteli olduğu belirtiliyor.

Bahreyn televizyonu, uçağın motorlarından biri yandığı için düştüğünü duyurdu. Televizyon, başkent Manama'dan havalimanına doğru çok sayıda ambülansın ve helikopterin gittiğini görüntülü olarak yayınladı. Uçaktaki yolcuların 63’nün Mısırlı işçiler ve tatilciler olduğu belirtiliyor.

Uçağın enkazının bir bölümünün bulunduğu bildirildi. Yapılan açıklamalara göre, enkazdan şimdiye kadar çoğu çocuk 70 ceset çıkarıldı. Kazadan kurtulan olmadığı sanılıyor. Bahreyn, Umman ve Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi şeyhliğine ait olan Gulf Air'in merkezi Bahreyn'de bulunuyor ve dünya çapında 53 kente seferler düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!