Gözünün önünde 19 kişi katledildi

Güncelleme Tarihi:

Gözünün önünde 19 kişi katledildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Nato operasyonunun başladığı 24 Mart'tan bu yana Kosova'dan kaçan 400 bin Arnavut mültecinin sürüklendiği toplu trajedinin ortasında inanılmaz bireysel dramlar da yaşanıyor. Djakobica kasabasından 10 yaşındaki Dren Saka'nın dramı işte bunlardan biri. Sırp askerleri Dren'in gözleri önünde tam 19 kişiyi kurşuna dizerek katletmişler. Katliam kurbanları arasında Dren'in annesiyle kızkardeşleri de var. O ise yaralı kurtulmayı başarmış.

Sırp askerlerinin Djakobica'ya girmesi üzerine dört komşu aile Dren'lerin evinde bodruma gizlenmişler. Eve baskın düzenleyen askerler bodrumdaki masum insanların üzerine acımasızca ateş açarken Dren yaralanmış. Sırplar, bodrumdaki 19 kişiyi yaylım ateşine tuttuktan sonra hepsinin kafasına birer kurşun sıkmışlar.

Aynı anda ev ateşe verildiği için, dumana boğulmuş odalardan birine sürünerek kaçan Dren böylece Sırp katliamından kurtulmuş. Eli kanlı askerler çekip gittikten sonra amcasının yakınlardaki evine kadar gitmeyi başarabilmiş.

Sırp katliamında annesini ve kardeşlerini kaybeden Dren şu anda Kosova-Arnavutluk sınırındaki Morini'de kurulan kampta tedavi görüyor. Kendisi de Kosovalı mülteci olan, Dünya Doktorları Örgütü'nden Flori Bakalli'nin şefkatli elleri sayesinde iyileşmeye çalışıyor. Dren'in Sırp kurşununa hedef olan minik kolu belki çok kısa sürede iyileşecek. Ancak 10 yaşında tanık olduğu korkunç katliam manzaralarını asla unutamayacak...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!