Gözün doysun

Güncelleme Tarihi:

Gözün doysun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 13:03

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, Londra'da koloni davalarına bakan yüksek mahkemenin, kardeşinin, 9 milyar dolarlık devlet fonlarını kişisel hesaplarına aktarmakla suçladığı Brunei Sultanı hakkında soruşturma başlattı. Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, ekonomi dergisi Forbes'in dünyanın en varlıklı soyluları sıralamasında 22 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alıyor.

Gazetenin haberinde, Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah ile kardeşi arasındaki davanın 10 yıldır sürdüğü, İngiltere'nin eski kolonileriyle ilgili davaların temyizine bakan Privy Council'in Bolkiah hakkında soruşturma yürüttüğü belirtildi.
Sultanın zimmetine geçirdiği öne sürülen 9 milyar doların Brunei'nin bir yıllık gayri safi milli hasılasından fazla olduğu ifade edilen haberde, Bolkiah'ın bu parayı 4 yılda kendi hesaplarına aktardığı kaydedildi.

Habere göre, Sultanın zimmetine geçirdiği paradan yaptığı harcamalar arasında 4 yılda masör ve akupunkturculara ödenen 1.25 milyon sterlin, iki kahyaya ödenen 7.3 milyon ve 6.59 milyon sterlinlik maaşlar, badminton antrenörüne ödenen 1.26 milyon sterlin ve beş ayrı halkla ilişkiler danışmanına ödenen 5,86'şar milyon sterlinlik maaşlar da bulunuyor.

Bu arada, Sultan'ın egzotik kuşlarının kafeslerini bekleyen her bir korumaya da yılda 48,859 sterlin ödediği öne sürülüyor.

MASAL GİBİ

Brunei Sultanı Bolkiah, geçen haziranda kızını muhteşem bir düğünle evlendirmişti. Gelin ve damat iki hafta süren düğünün sonunda altınla modifiye edilmiş Rolls Royce içinde halkı selamlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!