Gözler Irak'a çevrili iken Kosova'da elli kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Gözler Iraka çevrili iken Kosovada elli kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

NATO'nun Sırplara yönelik operasyon tehditinin ardından nisbeten sakin geçiren günler geçiren Kosova'da gerginlik yeniden tırmanmaya başladı. Dünya kamuoyu geçen hafta Irak'a düzenlenen saldırıya odaklanırken, Kosova trajik haftalardan birini geride bıraktı. Kosova'da sadece birkaç gün içinde çıkan çatışma ve saldırılarda 50 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Tansiyon geçtiğimiz günlerde Kosova'nın Batı kesimlerinde 6 Sırp'ın maskeli bir kişi tarafından öldürülmesiyle yükselmeye başladı. Sırplar Kosovalı Arnavutlara ve uluslararası gözlemcilere karşı sert bir tutum izlemeye başladılar. Bu olaydan hemen sonra Priştine yakınlarında Kosovo Pale'deki bir Sırp yetkilisinin cesedinin bulunması Kosova'da gerginliği doruğa taşıdı.

Faili meşhul cinayetler için yine Sırplar Arnavutları, Arnavutlar da Sırpların gizli servislerini suçladı. Sırp Yönetimi, 7 Sırbın ölümünü protesto etmek amacıyla Kosovo Polje'de eylem düzenledi. Protesto gösterilerinde ABD Dışişleri Bakanlığı arabulucusu Richard Hollbrooke ile Sırp lideri Slobodan Miloseviç arasında imzalanan anlaşmadan sonra geriye çekilen Sırp güçlerinin Kosova'ya tekrar dönmesi istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!