Gösteride konuştu, savcılıkta sustu

Güncelleme Tarihi:

Gösteride konuştu, savcılıkta sustu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 09:55

Almanya’nın Dresden kentinde DİTİB’e bağlı Fatih Camisine bombalı saldırı gerçekleştiren şüpheli yakalandı. Nino K. adlı zanlının sıkı bir PEGIDA’cı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

26 EYLÜL akşamı saat 21.53’te önce Fatih Camisi ve imamın ailesiyle birlikte kaldığı lojmana, ardından da Uluslararası Kongre Merkezi’ne yanıcı maddeyle kendisinin hazırladığı bombayla saldıran şüpheli yakalandı. Leipzig’de bulunan Operatif Savunma Merkezi polisleri tarafından gözaltına alınan 30 yaşındaki Nino K., hem polis merkezinde hem de savcılıkta susmayı tercih etti. 

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, “Elimizdeki bilgilere göre eylemi tek başına planlayıp, organize edip gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Dresden’de yaşayan şüphelinin daha önce poliste kaydı bulunmuyor. Aşırı sağ çevrelerle bağlantısına yönelik soruşturma ve araştırmalar sürüyor” denildi.

Gösteride konuştu, savcılıkta sustu

Haberin Devamı

‘DAHA MI FAZLA’

Yakalanan bombacı Nino K.’nın, sıkı bir İslam ve yabancı düşmanı PEGIDA taraftarı olduğu da ortaya çıktı. PEGIDA’nın kurucusu ve lideri Lutz Bachmann, 13 Temmuz 2015’te düzenlenen gösteride Nino K.’yı konuşmacı olarak sahneye çağırıyor. Mikrofonu eline alan Nino K., kendisini tanıtırken PEGIDA içinde aktif olduğunu anlatıyor. Bu sırada Bachmann, Nino K.’yı daha gür sesle ve coşkuyla konuşması için uyarıyor. Uyarılar artınca Nino K. da, “Daha mı fazla” diye soruyor.

MEKTUP YAZMIŞ

Nino K., konuşmasında Başbakan Angela Merkel’e mektup yazdığını anlatıyor. Merkel’in mektubu okuyup okumadığını bilmediğini söylerken de, “Ben size şimdi o mektubu okuyorum” diyor. Mektubu okumak için bir süre bekleyen Nino K.’ya göstericelerden biri “Sen okuma biliyorsun değil mi” diye laf atıyor.
Nino K., burada yaptığı konuşmada yabancıları ‘suçlu’, Afrikalıları ise ‘tembel’ olarak niteliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!