Görgü tanıkları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Görgü tanıkları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2005 10:35

Hürriyet okurları gördüklerini anlattı.

Haberin Devamı

HÜSEYİN DÖLEK

Paris-Clichy semtindeki bir anım

Merhaba,
İsmim Hüseyin Dölek. İnşaat mühendisiyim. Konya'danım.

Paris'teki göçmen gençlerin ayaklanmasını TV'den izlerken ayaklanmanın başladığı Clichy semtiyle ilgili bir anım geldi gözlerimin önüne. Bu anımı sizlerle de paylaşmak istiyorum müsaadenizle.

2001 yılında Paris'e bir iş için bir arkadaşımla gittim. Paris'e uçaklar dolu olduğu için Almanya'nın Köln şehrine biletlerimizi aldık. Oradan da yaklaşık 500 km mesafeye arkadaşın kardeşi arabayla gelip bizi aldı.

Arkadaşın kardeşi Paris'e geldiğimizde Clichy semtinde oturduğunu söyledi.

Clichy'ye vardığımızda saat yaklaşık gece yarısı 4 gibiydi. Tabii yol yorgunluğuyla arabada uyuduk kalktık falan, üzerimizde bir mahmurluk var.

Arabayı park edip indiğimizde geniş park alanlarında dolaşan bir takım insanlar gördüm. Üzerimizdeki mahmurlukla önce tam idrak edemedim nolduğunu, ama dikkat edince ne görüyüm! Birileri arabaların tekerlerini söküyor, beri tarafta birileri arabayı açmış teybini söküyor! Şaşırdım kaldım. Avrupa?da o kadar yer gezdim, böylesi bir şeye rastlamadım.

Haberin Devamı

Fakat adamlar o kadar alışmışlar ki olaya, bizi görünce pek telaşa vermediler, gayet soğuk kanlıydılar. İşin ilginç tarafı orda yaşayan arkadaşımın kardeşi ise hiç umursamadı ve yorum bile yapmaya kendini yormadı. Sonra anladım ki onlar için bu olay çok sıradan alışık bir olaymış.

Bu semtte 2 hafta misafir kaldık. Binaların giriş katları tamamen iptal olmuş. Ya boş, ya yakılmış. Binalardaki asansörlerin hiçbiri çalışmıyordu çünkü yakılmış. Arkadaşın evine girince ne görüyüm! Mübalağa yapmıyorum, sürgü ve zincirle beraber herhalde 5-6 tane kilit vardı kapının arkasında.

Clichy ve komşu Montfernie semtleri tam bir getto. Kuzey Afrikalı (Mağrip Arapları) ve zencilerin yanı sıra ciddi oranda Türk nüfusu var bu bölgede.

Afrikalılar da çok büyük bir ahlaki dejenerasyon ?daha doğrusu ahlaksızlık- gördüm. Bu gençlerin çoğu çalışmıyor ve pis işlerle uğraşıyor.

Bizim Anadolu?dan giden insanımız, bu insanlarla mukayese edilemeyecek kadar iyi durumdalar. Tabii bu bizi teselli etti bir nebze. Son olarak arkadaşın bana anlattığı bir olayı sizlere aktarmak istiyorum.
 
İlkokul 2 veya 3'e giden kızı çok başarılıdır. Kızı bir gün okuldan eve çok üzgün gelir ve okula devam etmek istemediğini söyler. Sebebi çok manidardır.

Haberin Devamı

Okuldaki Fransızca öğretmeni kızına der ki:?Kızım senin bu kadar başarılı olmak için uğraşmana gerek yok, boşuna uğraşıyorsun. Sen bir yabancısın, istediğin kadar oku, yine de hiçbir şey olamazsın.

FİKRET ÇOBANOĞLU

Size Cezayiri bile biri olarak şunları anlatabilirim.

1)Â1962'de Cezayir bağımsızlığını kazandığında  Fransızlar 6 milyonluk ülkenin 1,5 milyonunu öldürmüştü

2) İşin ilginç tarafı komutanlar sadece fransızdı  öldürenler maalesef diğer afrika ülkeleri vatandaşlarıydı, sömürge insanları

3)  Cezayirlileri de türkiye ye ve komşu ülkelere fransız askeri olarak gönderdiler ancak müslüman cezayir askerleri türklere değpil faslılara değil havaya ateş ettiler havaya ateş eden eski askerlere hala hayatta ve canlı tarihler

Haberin Devamı

4) Parisi  cannes  st tropez in  sömürge kanlarıyla yapan fransa bunun bedelini geç te olsa ödemekte yoksa  trafoda ölen 2 hırsız değil başlatan

5) Medeniyetlerini diğer ülke vatandaşlarının  can ve kanlarıyla geliştiren ülkeler bunları yavaş yavaş ödemekteler

Doğrular tek tek ortaya dökülmekte

F. Çobanoğlu


ABDULLAH ÇELEBİ

Fransadaki yabancılar sonradan gelme her Fransız vatandaşı gibi çalışıyor ve vergisini veriyor.

Yabancılara Fransa devleti baya haksızlık verdiği doğrudur. Ama Türkiye'deki kürtler Türklerden önce o topraklardalar hiç bir hakları yok hep ezilmişlerdir her ayaklanmada T.C infazlara girmiştir ama Fransa devleti öyle bir şey yapmıyor çare aramaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Ama T.C Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Fransa devletine laf atıyor halbuki onun ülkesinde haksızlıklar daha çok var.


FERDÄ° ERYILMAZ

Merhaba,

İsmim Eryılmaz Ferdi, Fransa'da Sainte Etienne şehirinde yaşıyorum, burda doğup büyüdüm...

Pazar günü gözlerimin önünde 2 maskeli kişi bir otobüsü durdurdular, içerdeki herkese çıkın diye bağırdılar, içerde sakat bir kadını şoför son anda çıkarttı ve benzip döküp otobüsü yaktılar.

Saygılar, Ferdi Eryilmaz.

 

Mkoygun@aol.com [mailto:Mkoygun@aol.com]

İyi günler

Neresinden başlanır bilinmez ama açıkcası; önüne geleni toplayan Fransa (pkk,dev-sol...) şimdi faturasını ödemeye başladı. Herşeyden önemlisi karşımızda müthiş irkçı bir halk görüyoruz, avrupalı olmayan hiç bir halk Fransızlar için önem taşımaz.

Haberin Devamı

Bakmayın koşturur gibi göründüklerine, bakmayın insancil masallar okuduklarına muhakkak altında onların çıkarına işleyecek bir durum yatar.

Bunca yildir araplara yaptıklar, Afrikalıları ülkelerine toplayıp bugün de dahil 500 eu maaşla çalıştırdıkları ve üstünede o insanları içten içe ırkçılık tohumlarını saçtıkları için bu insanlar sokakta.

Zidanın babası oy atamıyormuş, bu çok ilginç bir şey değil ki, iş kollarına iş adamı yetiştiren bir okulda bugüne kadar, Fransız vatandaşı dahi olsa Avrupa kökenli olmayan hic bir talebe kabul edilmemiş hatta düşünülmemiş bile.

İşte Fransız, işte Avrupalı bu.

Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu kemalizme inanana.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!