Google'a masöz girdi milyoner çıktı

Güncelleme Tarihi:

Googlea masöz girdi milyoner çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 00:00

İnternet arama motoru Google kurulduğunda küçük bir hisse karşılığında işe başlayan ABD'li kadın, aradan geçen sürede şirketin hisseleri yüzde 900 artınca dolar milyoneri oldu.

Haberin Devamı

Bonnie Brown(52) bundan 8 yıl önce sadece 40 kiÅŸiyle kurulan Google'da küçük bir hisse karşılığında iÅŸe baÅŸladı. Åžirket çalışanlarına masaj yaparak haftada sadece 450 dolar kazanan Brown, bugün ÅŸirket deÄŸeri 300 milyar dolara olarak hesaplanan Google'dan aldığı hisseler sayesinde zengin oldu. Ä°ÅŸe baÅŸladığında 25 dolar olan hisseler, ÅŸirket halka açıldığında 170 dolara ulaÅŸtı. Danışmanlar hisselerini sat dedi ama o dinlemedi. Åžimdi ise hisseler 664 dolara çıkmış durumda. Elinde ne kadar Gooogle hiseesi olduÄŸunu açıklamasa da yaklaşık 10 milyon doları olduÄŸu tahmin ediliyor. Åžimdilerde Nevada'daki triplex villasında zenginliÄŸin keyfini sürenÂBonnie Brown'un masözü bile var.

 

Haberin Devamı

Google, ilk kurulduğu yıllarda çalışanlara para yerine hisse veriyordu. Bugün şirkette çalışan ya da daha önce çalışmış serveti 5 milyon doların üzerinde bin kişi olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!