Göçmen politikaları gözden geçirilsin

Güncelleme Tarihi:

Göçmen politikaları gözden geçirilsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'den İtalya'ya kaçak akınına geniş yer veren Avrupa'nın önde gelen gazeteleri, mülteci akınının büyük kaygıya yolaçtığını ve mülteci politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydettiler. Gazetelerdeki yorumlar özetle şöyle:

Bild (Almanya):

AB üyesi ülkeler arasındaki sınırların kaldırılması ilkesinin bu durumda geçerliliğini koruması düşünülemez. Bu arada Türkiye ile de sorunun açıkca masaya konması ve günahsız insanlrı maceralara sürekleyen insan tacirleriyle mücadele edilmesi gerekir.

Die Welt (Almanya):

İtalya'nın da Ankara'dan kaçak dolu gemilerin yola çıkmasına izin vermemesini istemesi anlamsız. Çünkü, kısa bir süre önce Avrupa'nın dışında bırakılan Türkiye, Avrupa'nın bu talebini niye yerine getirsin?

Corriere della Sera:

Kaçakların zor koşullarını fırsat bilen çetelerin, İtalya'nın Schengen Sözleşmesi'nin zayıf halkası olduğunu keşfettikleri açıktır.

Herald Tribune :

İtalya'nın elverişli sınırları komşularını usandırıyor. Almanya ve Avusturya göçmen akınından endişe ediyor.

Le Figaro (Fransa):

Kaçak Kürtlerin Avrupa fırtınası. Mafya bu serüvenden kasalarını doldurdu, Kaçak göç, Türkiye'ye Avrupa'da zarar veriyor. AB'nin Türkiye'yi aday ülke olarak kabul etmemesinde, Güneydoğu Anadolu sorunu büyük rol oynadı. Türkiye, göç ile birlikte, Kürt sorununun Avrupa'da daha fazla uluslararası hale gelmesinden korkuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!