Gizemli beyin hastalığı paniğe neden oldu! Vaka sayısı artıyor...

Güncelleme Tarihi:

Gizemli beyin hastalığı paniğe neden oldu Vaka sayısı artıyor...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2023 10:43

Kanada'nın New Brunswick eyaletinde ortaya çıkan ve potansiyel olarak ölümcül olduğu iddia edilen beyin hastalığı insanları etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Hastalık ilk olarak 2015 yılında küçük bir hasta grubunda ortaya çıktı ve vaka sayısı sonunda 48'e yükseldi. Ancak bazı sağlık uzmanları ve yerel sakinler bu durumdaki insan sayısının çok daha fazla olduğunu ve vaka sayısının 200'ü geçebileceğini öne sürüyor.

İngiliz Dailymail gazetesinde yer alan habere göre gizemli hastalık nedeni ile şimdiye kadar 9 kişinin hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Gizemli beyin hastalığı paniğe neden oldu Vaka sayısı artıyor...


HALİSÜNASYON, HAFIZA KAYBI, GÖRME SORUNLAR, KAS ERİMESİ...

Gizemli beyin hastalığına yakalanan insanlar, halüsinasyon görme, kas erimesi, görme sorunları, hafıza kaybı ve anormal hareketler gibi nörolojik semptomlar gösteriyor.

Haberin Devamı

Hastalığın alışılmadık bir kısmı, tipik olarak nörolojik problem yaşamayan gençlerin de bu semptomları göstermesi.

HÜKÜMETE MEKTUP: 'VAKA SAYISINDAN ENDİŞE EDİYORUM'

Nörolog Dr. Alier Marrero, 30 Ocak 2023'te New Brunswick'in baş sağlık görevlisine bir mektup yazarak vaka sayısındaki artıştan endişe ettiğini belirtti. Marrero mektubunda geçtiğimiz yıl boyunca yaşları 17 ile 80 arasında değişen 147 vakayı takip ettiğini, bunlardan 57'sinin erken başlangıçlı vakalar olduğunu, 41'inin de gençler olduğunu vurguladı.

Gizemli beyin hastalığı paniğe neden oldu Vaka sayısı artıyor...

HÜKÜMET SORUŞTURMASI 2021 YILINDA KAPATILMIŞTI

2021 yılında hastalığın çevresel toksinlerden kaynaklandığını öne süren bir hükümet soruşturması yeterli kanıt bulunamadığı gerekçesi ile kapatılmıştı ancak doktor Marrero ve hastalar hastalığın kırsaldaki böcek ilacı kullanımıyla bağlantılı olabileceğinden şüpheleniyor.

GLİFOSAT ŞÜPHESİ

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, hastalar üzerinde yapılan laboratuvar testleri 'glifosat' varlığına işaret ediyor.

Glifosat dünyada en yaygın kullanılan yabani ot ilacıdır, insanları hasta edebilen, evcil hayvanları öldüren bir tür siyanobakteri içerir.

Haberin Devamı

"GERÇEK VAKA SAYISI 200"

Toronto Star'da yer alan habere göre, hastalığın savunucuları gerçek vakanın aslında 200 olduğu ve siyasi kararlar nedeni ile davanın kapatıldığı konusunda ısrar ediyorlar.

Gizemli beyin hastalığı paniğe neden oldu Vaka sayısı artıyor...

Hastalığa ilk yakalananlardan Gabrielle Cormier, hafıza kaybı, görme sorunları ve birkaç dakikadan fazla ayakta duramama gibi semptomlar göstermiş ve henüz 20 yaşındayken üniversiteyi bırakmak zorunda kalmıştı.

Talihsiz kadın hayatına tekerlekli sandalye ile devam ediyor. 

BAKMADAN GEÇME!