Gazze'den İsrail'e roket saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Gazzeden İsraile roket saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 13:28

Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Filistinli militanların attığı belirtilen Kassam roketi, Sdot Necef bölgesindeki bir tesiste hasara yol açarken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu arada, Gazze'ye insani yardımların aktarılmasında kullanılan Kerem Şalom geçiş noktası sabah saatlerinde roket saldırısı uyarısı nedeniyle kapatıldı. İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki geçiş noktası olan Kerem Şalom'un, önümüzdeki saatlerde tekrar açılması bekleniyor.

İsrail, bugünden itibaren Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemeleri ile diğer ürünleri taşıyan daha fazla TIR'ın geçişine izin vereceğini duyurmuştu. Normalde 100 dolayında olan günlük yük boşaltan TIR sayısının 150'ye çıkarılacağı bildirilmişti, ancak önümüzdeki haftalarda bu rakamın 250'ye ulaşabileceği belirtiliyor. Karni geçiş noktasından da 120 dolayında kamyonun geçiş yapmasına izin verileceği kaydediliyor.

Haberin Devamı

Filistinli yetkililer, bugün Kerem Şalom ve Karni geçiş noktalarından İsrail'in bölgeye daha önce sokmadığı mal ve ürünlerin de geçmeye başlayacağını açıkladılar.
Filistin Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nasır Es Sarrac, ev-büro mobilyaları, elektrik ve temizlik malzemeleri ile bazı araç-gereçlerin, İsrail'in abluka uygulamasından bu yana ilk kez Gazze'ye gönderileceğini söyledi.

Gazze'deki Filistinli yetkili Ruhi Fettuh da, Kerem Şalom'un roket saldırısı olasılığı nedeniyle kapanmasından önce 136 TIR dolusu ürünün Gazze'ye girdiğini, bu ürünler arasında Gazze Elektrik İdaresi için gereken 4 TIR'lık malzeme ve teçhizatın da bulunduğunu belirtti. Fettuh, bir miktar gaz ve sanayi yakıtının da Gazze'ye girdiğini kaydetti.

İsrail'in Gazze yardım gemilerine 31 Mayıs'ta düzenlediği ve 9 Türk'ün hayatına mal olan kanlı baskının ardından Gazze ablukası yeniden dünya gündemine oturmuş, İsrail yönetimi de ablukayı gevşetme kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!