Gazze'de son durum: Can kaybı artıyor...

Güncelleme Tarihi:

Gazzede son durum: Can kaybı artıyor...
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 14:06

Gazze Şeridi'nde son 24 saat içinde 82 Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 705’e yükseldi.

Haberin Devamı

İsrail ordusunun 176 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 8 saldırı gerçekleştirdiği, 82 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 98 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 705’e, yaralananların sayısının ise 75 bin 109'a yükseldiği aktarıldı.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ile Lübnan sınırındaki Mavi Hat adı verilen bölgede gözlemci olarak bulunan UNIFIL’ın aracının saldırıya uğradığı ve yaralılar olduğu haberleri, bu sabah yerel basına yansımıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), bugün konuyla ilgili açıklama yaparak “Haberlerin aksine, IDF bu sabah Rmeish bölgesinde bulunan UNIFIL aracına saldırmadı” dedi. Saldırıyla ilgili BM kurumlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

JAPONYA'DA DESTEK GÖSTERİSİ

Haberin Devamı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Filistin destekçisi yerli yabancı yüzlerce kişi Shinjuku Tren İstasyonu önünde bir araya geldi. İsrail'i protesto eden göstericiler, "Özgür Filistin", "Gazze'de soykırımı durdurun" ve "Acil ateşkes!" sloganları attı. Yan yana dizilerek tren istasyonu çevresinde çember oluşturan grup adına konuşan Filistinli Hamin Siyan, İsrail'in toprak gaspına tepki olarak ortaya çıkan Toprak Günü nedeniyle bir araya geldiklerini belirtti. Siyan, "Bugün Japonlar başta olmak üzere dünyanın her yerinden insanlarla İsrail'in devam eden toprak gaspına tepki göstermek üzere burada toplandık" dedi. Gazze'de soykırımın devam ettiğine dikkat çeken Siyan, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını ve toprak gaspını durdurmak amacıyla bu gösteriyi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Siyan, ülke hükümetlerine yaşanan insanlık dramına karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

Gazzede son durum: Can kaybı artıyor...

Göstericilerden Tsukiji Ayokama ise eylemi düzenlemek için Tokyo'nun en kalabalık tren istasyonu olan Sjinjuku İstasyonu'nu seçtiklerini belirterek, "Japonya'da yaşayan herkesin Filistin'de durumun ne kadar içler acısı olduğunu anlamalarını sağlamayı istiyoruz" dedi. Bölgede olanları durdurmanın tüm dünyanın sorumluluğu olduğunu vurgulayan Ayokama, "İsrail'in insanları öldürmeyi durdurmasını istiyoruz. İşgalin durmasını ve Filistin'in özgürlüğünü kazanmasını talep ediyoruz"
ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!