Gazze’de 100’üncü gün: Kara bilanço

Güncelleme Tarihi:

Gazze’de 100’üncü gün: Kara bilanço
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2024 07:00

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim saldırılarıyla tetiklenen İsrail’in Gazze’ye savaş açmasıyla devam eden krizde bugün 100’üncü gün.

Haberin Devamı

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 23 bin 843’e ulaştı, yaralı sayısı ise 60 bini geçti. Filistinli yetkililerin dünkü açıklamasına göre, son 24 saat itibariyle düzenlenen saldırılarda 135 Filistinli daha hayatını kaybetti. 2.3 milyonluk Gazze’nin yaklaşık yüzde 80’i evini terk etmek zorunda kaldı.

ÇOCUKLARIN SUÇU NE

İsrail’in önceki akşam Mısır sınırı yakınlarındaki Gazze’nin Refah yerleşiminde düzenlediği saldırılarda iki yaşında bir kız çocuğu dahil 14 Filistinlinin öldüğü bildirildi. İsrail’in Han Yunus, Nuseyrat, Maghazi mülteci kamplarına yönelik saldırıları da sürdü. Han Yunus ve Refah yolunda ise İsrail füzesiyle bir aracın hedef alındığı, çok sayıda Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

İSRAİL YARDIMLARI ENGELLİYOR

 Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), yılın ilk 11 gününde Gazze Şeridi’ne gönderilmesi planlanan 24 insani yardım sevkiyatının sadece beşinin gerçekleştirilebildiğini açıkladı. OCHA önceki gün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki ilaç ve malzeme depolarının doldurulması için planlanan sevkiyatlara İsrailli yetkililerin izin vermediğini belirtti.

BATI ŞERİA’DA BASKINLAR

Filistin’in İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria bölgesinde de önceki gece ve dün sabah İsrail güçleri düzenledikleri baskınlarda 15 Filistinliyi gözaltına aldı. 7 Ekim’den bu yana gözaltına alınanların sayısı 5 bin 835’e ulaştı. Tutuklamalar Beytüllahim vilayetinde yoğunlaşırken, geri kalan tutuklamalar El Halil ve Cenin’de gerçekleşti.

REHİNELERDEN HABER YOK

Hamas’ı yok etmek ve Hamas’ın elindeki İsrailli rehineleri kurtarmak amacıyla Gazze’ye saldıran İsrail, henüz rehineleri kurtarma yolunda fazla ilerleme sağlayamadı. Son olarak Hamas’ın Gazze sorumlusu Yahya Sinwar’ın Han Yunus’ta tünellerde gizlendiği, sayıları 100’den fazla olan İsrailli rehineleri de canlı kalkan olarak kullandığı iddiaları söz konusu. Savaşın Han Yunus’ta yoğunlaşacağı beklentileri mevcut.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!