Gazze için Ankara’da sürpriz buluşma

Güncelleme Tarihi:

Gazze için Ankara’da sürpriz buluşma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2014 00:45

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, kayıp İsrail askeri Hadar Goldin’in bulunması için yardım istediği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye dün akşam geç saatlerde Ankara’da sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Dışişleri Konutu’ndaki görüşmeyi, iki bakanın önceki gün bozulan ateşkes sürecinden sonra yaptıkları telefon konuşmasında kararlaştırdıkları öğrenildi. Davutoğlu-Atiyye görüşmesinde Gazze’de ateşkes sağlanmasına yönelik ortak çabalar değerlendirilirken, buluşmanın gerçekleştiği saatlerde İsrail Ordusu’nun Gazze’nin bazı kesimlerinden çekilmeye başladığı haberlerinin gelmesi dikkat çekti.

KAYIP ASKER DE KONUŞULDU

Görüşmede, Hamas’ın “Kaçırıldıysa İsrail bombardımanında ölmüş olabilir” dediği İsrailli askerin bulunması için nelerin yapılabileceğine dair görüş alışverişi de oldu. El-Atiyye, Ankara’ya gelmeden önce, Davutoğlu, Amerikalı mevkidaşı John Kerry’le de telefonda görüşerek durum değerlendirmesi yaptı. Kalıcı ateşkesin sağlanması için dün geç saatlere kadar süren Davutoğlu-Atiyye görüşmesinden çıkan fikirlerin Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal’e de aktarılması bekleniyor. Davutoğlu, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, ateşkes sağlanmasının şart olduğunu belirterek, “Aksi takdirde ateşkes olmadan müzakere ortamı olmuyor” demişti. Dışişleri kaynakları el-Atiyye’nin Ankara’ya çalışma ziyareti kapsamında geldiğini, Gazze dışında Irak ve Suriye’deki gelişmelerin de görüşüldüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!