Gaziantepliler Frankfurt’ta buluştu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepliler Frankfurt’ta buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 14:08

Frankfurt Gaziantep Derneği’nin onuncu kez düzenlediği kültür ve dayanışma gecesinde hem hasret giderdiler hem de engelli çocuklarla dayanışma içerisinde oldular. Frankfurt Başkonsolosu Çelik, Gaziantep’in Türk insanının özgürlüğüne düşkünlüğüne en iyi örnek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın farklı ülkelerinde yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt Gaziantep Derneği’nin düzenlediği kültür ve dayanışma gecesinde buluştu. Frankfurt Nordwest Saalbau salonunda düzenlenen kültür ve dayanışma gecesinde, Gaziantep’i tanıtan bir film gösterildi, Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi, el sanatları sergisi açıldı, hat sanatından örnekler sunuldu... Gaziantep yemekleri ve baklavası sırasında uzun kuyruklar oluştu. Gaziantep’in sevilen sanatçısı Faruk Lök, pop star yarışmalarının yıldızı Adnan Orhan ve Türk Sanat Müziği sanatçısı Vildan Keçecioğlu sahneye çıktı.

Gaziantepliler Frankfurt’ta buluştu

15 TEMMUZ’DA İSPAT ETTİK

Haberin Devamı

Geceye Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Özkan Durmaz, Hessen Milletvekili Turgut Yüksel ile Frankfurt Meclisi Üyesi Figen Brandt’ın aralarında olduğu konuklar katıldı. Katılımcılara hitap eden Başkonsolos Çelik, Gaziantep’in herkesin gönlünde farklı yeri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Doğulu olduğum için biliyorum. En güzel yemekler hem Gaziantep’ten hem de bizim oralardan gelir. Gaziantep’in çok güzel bir özelliği var. Türk insanın özelliğini sergileyen özgürlüğüne tutkusunun göstergesi. Gaziantep’in kurtuluşu, Türk insanının hürriyetine verdiği önemin göstergesidir. Boşuna Gaziantep demiyoruz. Bu bizim için her zaman en önemli unsurlardan birisidir. Temmuz ayında Türkiye’de yaşadığımız olaylardan sonra özgürlüğümüze ne kadar düşkün olduğumuzu bütün dünyaya ispatlama fırsatı bulduk. Gelirin işitme engelli çocuklara verilmesi de çok önemli bir husus. Sosyal sorumluluk, bizim şehrimizde, bizim bölgemizde insanların yapmaları gereken en önemli konulardan birisidir. Bizler sosyal sorumluluğumuzu üstlenmezsek bunları kimse yapmayacaktır.”

Gaziantepliler Frankfurt’ta buluştu

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Haberin Devamı

Kültür gecesinin geliri, Gaziantepli işitme engelli çocuklara aktarılacak. Türkiye’de bir milyonun üzerinde işitme engelli çocuk bulunduğuna dikkat çekildi. Avrupa’da yaşayan Gaziantepliler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedeflediklerini kaydeden Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, “Dayanışma bir inceliktir” diye konuştu.

gaziantep1Güzin Bakışoğlu ve Ülkü Yiğitbaşı’nın sunuculuğunu yaptığı kültür şenliğinde konuklara Gaziantep’e özgü hediyeler verildi.
gaziantep2Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Gaziantepliler Frankfurt’ta buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!