G20 için Bali’ye gelen Kamboçya Başbakanı koronavirüse yakalandı

Güncelleme Tarihi:

G20 için Bali’ye gelen Kamboçya Başbakanı koronavirüse yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 10:14

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, G20 Zirvesi için geldiği Endonezya'da Covid-19'a yakalandığını açıkladı. ASEAN liderleriyle temaslarda bulunan Hun Sen, bu hafta Bangkok'ta yapılacak APEC zirvesinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapacağı toplantıları da iptal etti.

Haberin Devamı

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, Pazar günü sona eren ASEAN Zirvesi’ne ev sahipliğini ardından G20 toplantısına katılmak üzere Endonezya'ya geldi. Hun Sen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Covid-19'a yakalandığını duyurdu.

"Covid-19 testim pozitif çıktı" paylaşımında bulunan Hun Sen, G20'ye katılmak üzere yaptığı uçuş öncesi de dahil olmak üzere her gün Covid-19 testi yaptırdığını vurguladı.

Beraberindeki heyetle bugün Kamboçya’ya döneceğini bildirilen Hun Sen, "Bu virüs bana ne zaman bulaştı bilmiyorum. Endonezyalı yetkililer benden numune aldılar ve sabah Covid-19 pozitif olduğum doğrulandı" dedi.

GÖRÜŞMELERİ İPTAL EDİLDİ

Hun Sen'in bu hafta Bangkok'ta yapılacak APEC (Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği) zirvesinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirmesi planlanan toplantılara katılamayacağı öğrenildi.

BİRÇOK LİDERLE BİRARAYA GELMİŞTİ

Kamboçya'da gerçekleştirilen ASEAN Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Hun Sen, Güneydoğu Asya ülkelerinin liderlerinin yanı sıra Çin Başbakanı Li Keqiang ve ABD Başkanı Joe Biden dahil farklı ülkelerin temsilcileriyle görüşmeler yapmıştı. Ayrıca Hun Sen'in bir gala yemeğinde Biden ile yan yana oturduğu kamuoyuna yansımıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!