Fuji, Cuellar'ı da dinlemiş

Güncelleme Tarihi:

Fuji, Cuelları da dinlemiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Peru'da Devlet Başkanı Alberto Fujimori'nin önde gelen politikacı, iş adamı ve gazetecileri gizli servise dinlettirdiğinin ortaya çıkması üzerine patlak veren telefon skandalı, yeni belgelerle yeni boyut kazandı.

Şimdi de, 1995 seçimlerinde devlet başkanlığına aday olan BM eski Genel Sekreteri Perez de Cuellar'ın telefon konuşmalarının kayıtlarının yer aldığı bilgisayar disketleri ortaya çıktı. Bunun üzerine, Cuellar Başsavcılığa başvurdu.

1995 seçimlerini kazanan ve o dönemde de devlet başkanı olan rakibi Fujimori'nin emriyle gizli servisin telefonlarını dinlediğini belirten Cuellar, skandalı ‘‘devlet eliyle işlenmiş bir suç'' diye niteledi ve Fujimori'nin seçim zaferinin şaibeli olduğunu ileri sürdü. Fujimori Yönetimi ise Perez de Cuellar'ın suçlamalarını reddetti. Seçimlerde Fujimori yüzde 64, Perez de Cuellar yüzde 22 oranında oy almıştı.

Perez de Cuellar gazetecilere açıklamasında, yargı bağımsızlığına güvenmediği için konuyu Amerika Kıtası İnsan Hakları Komisyonu'na götüreceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!