Fransız öğrenciler yol kapatma eylemine başladı

Güncelleme Tarihi:

Fransız öğrenciler yol kapatma eylemine başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2006 13:31

Fransa'da istihdam yasasını protesto eden öğrenciler, bugün bazı kentlerin giriş ve çıkışlarında yol kapatma eylemi düzenledi.

Nantes, Rennes, Lille, Marsilya, Dunkerque, Aix-en-Provence kentlerinde düzenlenen yol kapatma eylemleri, çevre yollardaki trafiğin önemli ölçüde aksamasına neden oldu. Rennes ve Brest kentlerinde öğrencilerin tren rayları üzerinde yaptığı eylem, demiryolu trafiğinde gecikmelere yol açtı.

Anayasa Mahkemesi, işçilerin ve öğrencilerin protestolarına neden olan yasaya ilişkin olarak bugün görüşlerini açıklayacak. Muhalefetteki Sosyalist Parti, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle, yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Sendikalar ve öğrenciler, dün yaptıkları toplantının ardından 4 Nisan'da yeni grev ve gösteri yapılması çağrısı yapmıştı.

Fransa'da gençlerin istihdamına ilişkin yasayı protesto gösterilerine önceki gün, 700 bini başkent Paris'te olmak üzere, ülke genelinde yaklaşık 3 milyon kişi katılmıştı. Başbakan Dominique de Villepin ise bütün protestolara ve kendi partisinden gelen eleştirilere rağmen, geri adam atmaya yanaşmadığını açıklamıştı.

26 yaşın altındaki gençlerin istihdamına ilişkin yasada, en fazla eleştirilen iki noktanın, iki yıllık deneme süresi ve gerekçesiz işten atma olduğu belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!