Fransız Komünistler İsa'ya sarıldı

Güncelleme Tarihi:

Fransız Komünistler İsaya sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2000 00:00

Fransız Komünistleri yolsuzluk davalarıyla bozulan sicillerini düzeltmek ve partilerine "modern" imajı kazandırmak için süper modeller ve Hz. İsa'yı kullanmaya başladı. Komünist Parti'nin lideri Robert Hue, aralarında Slovakyalı süpermodel Adriana Karembeu'nun da bulunduğu seksi modeller ile parti düzenledi, tekno nüzik eşliğinde partisinin tanıtımını yaptı ve Hz. İsa'nın ilk Komünist olduğunu savundu.

Fransız Komünist Partisi'nin "Kültür Devrimi" geçen hafta başladı. Komünist Parti lideri Robert Hue ve 19 arkadaşının alınan bağışlarda yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle mahkemelik olması büyük tepki toplamıştı.

PROLETER MODACI

Robert Hue ve arkadaşları Paris'deki genel merkez binalarında İtalya'nın "Proteler" modaevi Prada'nın ünlü modellerini konuk etti. Şampanyaların patladığı dansların edildiği ve çok miktarda havyarın tüketildiği davete Sex Pistol müzik grubunun eski menejeri Malcolm McLaren de yer aldı.

Davetin ardından Robert Hue, "Kim demiş Komünizmin arkaik olduğunu. Komünizm modernliktir. Komünizm ilericiliktir" diye açıklama yaptı.

30 HZ. İSA POSTERİ

Partiyi şaşırtan bir başka gelişme ise, yeni merkez binasının dekorasyonu oldu. Brezilyalı ünlü mimar Oscar Niemeyer'in dekorasyonunu üstlendiği binada bazıları büst olmak üzere toplam 30 Hz. İsa tablosu bulunuyor.

Başta lider Robert Hue olmak üzere Komünist Parti yetkilileri, amaçlarının Hz. İsa'nın da ezilenlerin ve emekçilerin yanında olduğu mesajı vermek olduğunu söylüyor. Sloganları ise, "Hz. İsa ilk Komünistti."

Geçen hafta Komünist Parti binasındaki partiye katılan Slovak asıllı süpermodel Adriana Karembeu, ünlü Türk mayo firması Zeki Triko'nun meşhur ettiği modeller arasında bulunuyor.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!