Fransa’da Türk kocanın zulmü

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da Türk kocanın zulmü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 01:46

Fransa’da eşi ve eşinin ailesi tarafından feci şekilde dövülerek komaya giren 5 aylık hamile Zeynep Demir’in (20) sokakta gençlerle konuştuğu ve birlikte sigara içtiği gerekçesiyle şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.

FRANSA’nın Belfort kentinde bir Türk ailenin gelinlerini hunharca döverek komaya sokma nedeninin namus davası olduğu anlaşıldı. Belfort’ta aileyi çok yakından tanıyan Türkler, 20 aylık bebeği olan 5 aylık hamile Zeynep Demir’in rahat bir kadın olduğu, dışarı çıktığında tanıdığı gençlerle sohbet ettiği ve birlikte sigara içtiği gerekçesiyle feci şekilde dövüldüğünü anlattılar.

Olay Fransız basınına ‘türban’ nedeniyle yaşandığı şeklinde yansırken, aileye yakın Türklere göre Kırşehirli Demir ailesi, Zeynep’in 26 yaşındaki kocası Hasan’ı ‘Karına sahip çık, sağda solda dolaşıp namusumuzu kirletiyor’ diye sıkıştırınca bu korkunç olay meydana geldi. Geçen 3 Nisan’da dört yıllık eşi Hasan, kayınbiraderi Harun (24) ve kayınvalidesi Zübeyde Demir (54) tarafından dövülen, işkence edilen, saçlarından çekilerek yerlerde sürüklenen ve yüzü jiletle parçalanan Zeynep’in kayınpederi Halil de bu zulme seyirci kaldı.

Zeynep’inn yardım isteyen seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine gelen polis, saldırgan aile üyelerini gözaltına alırken, genç kadın da hastaneye kaldırıldı. Zeynep’in 20 aylık bebeği sosyal yardım kurumunun himayesine verilirken, kayınpeder Halil Demir dışındakiler tutuklandı.

Toplu halde ve barbarca işkence

Belfort Cumhuriyet Savcı Yardımcısı İsabelle Mendy, genç kadının hastaneye şoke olmuş halde getirildiğini, yüzünde yumruk izleri bulunduğunu, saçlarının bir kısmının dibinden tıraş edildiği, bazı kısımlarının ise yakılmış olduğunu kaydetti. Mendy, Meliha’nın ifadesinde, kocası, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tarafından bu hale getirildiğini, bu kişilerin Fransız yasalarına göre ‘toplu halde barbarca işkence’den 20 yıl hapis istemi ile yargılanacaklarını söyledi.

Yine yapsın yine döveriz

Avukat Jean-Charles Darey, kayınbirader Harun demir’in ifadesinde abisinin yaptığıyla iftihar ettiğini, yengesinin aynı şekilde davranması halinde yine aynı şekilde cezalandırılacağını söylediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!