Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 11:16

Frankfurt Yabancılar Meclisi, kente katkıda bulunanları ödüllendirdi. Almanya’nın demokrasi beşiği olarak anılan Paulskirche’deki törende Prof. Dr. Şemi Şen, Goethe Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Hüdayi Korkusuz ile Akbank AG Ceo’su Banu Ejder Özcan da ödül aldı.

Haberin Devamı

ESKİ Höchst Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şemi Şen, Goethe Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Hüdayi Korkusuz ile Alman Merkez Bankası Danışma Kurulu’nun tek kadın üyesi, Akbank AG Ceo’su Banu Ejder Özcan’ın aralarında olduğu akademisyen, iş insanı ve sivil toplum yöneticilerine Frankfurt’a katkı ödülü verildi. 

Frankfurt Yabancılar Meclisi’nin Almanya’nın ilk parlamentosu özelliğini taşıyan Paulskirche’de düzenlediği törene Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ile Uyum Encümeni Sylvia Weber da katıldı. Şen, Korkusuz ile Özcan ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’dan aldı.

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

Haberin Devamı

‘KENDİLERİNE SÖZ ETTİRMİYORLAR’
Paulskirche’nin demokrasinin simgesi olduğunu belirten Başkan Feldmann, şöyle dedi:
“Genç göçmenlere baktığımda çok iyi Almanca, çok iyi İngilizce bildiklerini görüyorum. Üçüncü dili bilmelerinin de gururunu yaşıyorlar. Ancak bazen anne babalar anadillerinin unutulmaması için mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu insanlar artık pastadan pay alma konusunda kendilerine söz ettirmiyor. Bu insanlar, kentin nasıl işlediğini bilen Frankfurtlular. Frankfurt’a yatırım yapmak isteyenlere, ‘Getireceğiniz elemanlar Frankfurtlu gençlerle baş edebilirler mi?’ diye soruyorum. Şirketler aradıkları elemanları kentimizde bulabileceklerini biliyorlar. Bölgemizde son bir yılda 30 bin yeni istihdam sağlandı. Önümüzdeki yıl 47 bin istihdam olacak. İnsanlar bu gelişmeye katkıda bulundukları için gurur duyuyor. Ödül verdiğimiz şahsiyetler işte bu gelişmenin içinde oldular. Dünyada kaç kentte çocukların yüzde 80’i, 90’ı göçmen asıllıdır? Ama barış içinde, birlikte yaşıyorlar. Ticaretin temelinin bu olduğunu biliyorlar. Hepimiz bunun yeni olmadığını biliyoruz. Size uyumun 40-50 yıllık mesele olduğunu söylemek isteyenlere eski hikayeleri hatırlatınız. Göçmenler bu kentte yüzyıllar öncesinde da vardı. Biz aynı zamanda AfD’nin en az oy aldığı kentiz.”

Haberin Devamı

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

‘KATKIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZLERE’
Frankfurt’un en büyük hastanelerinden Höchst’ün 21 yıl başhekim olarak yöneten Şemi Şen de, “Almanca dili olan bir okuldan mezun oldum. Buraya geldiğim zaman Almanca konuşuyordum, yabancılık hissetmedim. 1993’te şef olarak gelmem, bütün göçmenlere destek anlamı taşıyordu. Büyük yankı uyandırmıştı. Bayrağı hep ileriye taşıdık. Türk Alman dostluğuna katkımız olduysa ne mutlu bizlere” dedi.

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

‘BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Akbank AG CEO’su Banu Ejder Özcan ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Benim için çok önemli günler. Buraya Merkez Bankası tarafından aday gösterildiğim biliniyor. Akbank AG Almanya’da 20 yıldır faaliyet gösteriyor. Bizim şubemiz yok. Biz Avrupa ve Türkiye arasındaki ticaretin aracılığını ve köprüsünü kuran bir bankasıyız. Dolasıyla bu görev benim için çok önemli.”

Haberin Devamı

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

GUATR TEDAVİSİNDE AVRUPA’NIN BİR NUMARASI
Frankfurt Tıp Fakültesi Kliniği Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dr Hüdayi Korkusuz da, “Bilim dalında iyi çalıştığımız için ödül aldık. Bildiğiniz gibi 2012 yılında ilk ameliyatsız guatr tedavisini uyguladık. Türkiye’de hocalara öğrettik. En önemlisi İslamofobinin olduğu bir ülkede bir Müslümanın başarılı olması. Guatr tedavisinde Avrupa’nın bir numarası, dünyanın da önde gelen dört kliniğinden birisiyiz. İnşallah böyle devam eder” dedi.

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

Haberin Devamı

Frankfurt’a katkı sağlayanlara ödül

BAKMADAN GEÇME!