Fırlama milyarder

Güncelleme Tarihi:

Fırlama milyarder
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rakibi Gates'i Mig-29'la zaplamak istiyor

Oracle yazılım şirketinin sahibi Larry Ellison, geçen hafta Microsoft'un Başkanı Bill Gates'i sollayarak dünyanın en zengin adamı oldu. Ancak Ellison, kağıt üzerindeki bu unvanı birkaç saniyeliğine koruyabildi.

ORACLE Şirketi'nin Başkanı Larry Ellison'ın en çok istediği şey bir Mig-29 savaş uçağı almak. Ancak Ellison, ‘aptal’ diye tanımladığı bürokratlar yüzünden bu hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Peki Ellison, Mig alıp ne yapacak? Fırlama milyarder ‘Bill Gates’in Seattle'daki malikanesini zaplayacağım' diyor. Bu sözleri espri olsa da, aslında Ellison'ın en büyük hedefi bir an önce ‘dünyanın en zengin adamı tahtına’ oturmak.

Anti-tekel davasından sonra Microsoft Şirketi'nin hisselerinde yaşanan düşüş, en çok Larry Ellison'a yaşadı. Microsoft Başkanı'nın geçen yıl 100 milyar doları bulan kişisel serveti, borsadaki düşüş yüzünden 58 milyar dolara gerilemişti. Oracle yazılım şirketinin hisse senetlerinde yaşanan yükselmeyle birlikte Ellison'ın serveti de 52 milyar dolara çıktı.

Ve geçen çarşamba, Microsoft hisselerinin tepetaklak gitmesi üzerine Ellison'ın yıllardan beri beklediği müjde geldi. Kağıt üzerinde Ellison'ın serveti 200 bin dolarla Bill Gates'i geçti. Ancak milyarder işadamının krallığı sadece birkaç saniye sürdü. Ellison'ın tepkisi, ‘yakın, çok yakında bir gün onu geçeceğim’ oldu.

1977 yılında üç arkadaşıyla birlikte Oracle Şirketi'ni kuran Larry Ellison için Bill Gates'in tacını elinden almak kişisel bir meseleye dönüştü. 1986 yılında Gates ile Ellison'ın şirketleri borsaya girdi. Microsoft hızlı bir yükseliş grafiği izlerken, Oracle istikrarlı bir büyüme takip etti.

Larry Ellison, öyle Gates gibi hayır işlerine meraklı bir zengin değil. Kazandığı parayı kendisi için harcamayı sevenlerden.

Ellison'ın adeta kendine özel bir hava gücü var. Gulfstream V tipi jet uçağına sahip olan milyarder işadamının aralarında İtalyan yapımı Marchetti savaş uçağının bulunduğu birkaç uçağı daha var.

Yat yarışları, hızlı otomobiller ve kadınlar da Ellison'ın ilgi alanına giriyor. Nitekim işadamının üçüncü evliliğinin otostopçu fahişelerle birlikte olduğu için sona erdiği söyleniyor. Kısa bir süre Sharon Stone ile birlikte olan Ellison'ın ‘size bir otomobil satın alabilir miyim?’ diyerek sadece bir yıl içinde 4 genç kadına 50 bin dolarlık otomobil hediye ettiği anlatılıyor.

Biri hovarda, diğeri mazbut

Larry Ellison

Görevi: Oracle Şirketi'nin Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı

Doğum tarihi: 17 Ağustos 1944

Doğum yeri: New York

İkametgahı: Pacific Heights, San Francisco. 40 milyon dolarlık bir malikane inşa ettiriyor.

Giyim tarzı : Armani takım ve siyah polo yaka.

Medeni hali: 3'üncü evliliği de boşanmayla sonuçlandı.

Hobileri: Hızlı otomobiller, hızlı yatlar ve hızlı uçaklar.

Hisselerinin değeri : 51 milyar dolar

Bill Gates

Görevi: Microsoft'un patronu ve baş yazılım mimarı

Doğum tarihi: 28 Ekim 1955

Doğum yeri: Seattle

İkametgahı: Medina, Washington eyaleti (35 milyon dolarlık malikanede yaşıyor)

Giyim tarzı: Polo gömlekleri ve ucuz Haki pantolonları tercih ediyor.

Medeni hali : Eski Microsoft çalışanı Melinda French ile evli.

Hobileri: Golf, çalışmak ve kütüphane bağışları.

Hisselerinin değeri: 57 milyar dolar

Cessna uçağıyla Disney'in yatına dalış yaptı

Babası belli değil: Larry Ellison, gayrı meşru bir çocuk olarak dünyaya geldi. Babasını tanımıyor. Rus eniştesi ve teyzesi tarafından evlatlık edinildi.

Sıfırdan başladı: California'daki bir koleje giden Ellison'ın eğitimi yarıda kaldı. Wells Fargo Şirketi'nde bilgisayar teknisyeni olarak başlayan Ellison, 1977 yılında kendi şirketini kurdu.

Hırslı ve çılgın: Ellison'ın en nefret ettiği şey yenilgi. 1996 yılında Miami-Montego Körfezi arasında yat yarışına katılan Ellison, yarışı birkaç saat farkla kazandı. Sonra da Cessna uçağına atlayıp, yarışı tamamlamayı çalışan Roy Disney'in yatına doğru dalış yaptı.

Keyif düşkünü: Ellison, kendine 40 milyon dolarlık bir malikane inşa ettiriyor. İnşaat tamamlandığında Amerikalı iş adamı, yatak odasının balkonundan içi soda dolu havuza dalış yapabilecek.

Otomobil meraklısı: Larry'nin koleksiyonunda bir Porsche, iki özel Mercedes, 900 bin dolarlık gümüş rengi bir McLaren, bir Ferrari var. Ellison'ın sık sık Bentley'ini Bucks Cafe'nin parkında unutması üzerine cafe, ‘Lüften lüks otomobillerinizi parkımıza terk etmeyin’ uyarısı asmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!