Film gibi operasyon

Güncelleme Tarihi:

Film gibi operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

Chavez’in, büyük önem verdiği Kolombiya’daki FARC gerillalarının elindeki üç rehineyi alma operasyonuna Amerikalı ünlü yönetmen Oliver Stone’un da katılacak olması, olayı Hollywood filmine çevirdi.

VENEZÜELLA Devlet Başkanı Hugo Chavez’in, büyük önem verdiği ve ayrıntılarını basın toplantısında, harita önünde bir komutan edasıyla anlattığı rehine kurtarma operasyonu sona yaklaşırken, rehineleri alacak gruba ünlü yönetmen Oliver Stone’un da katılmasıyla, olay Hollywood filmine döndü.

Chavez, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) rehin aldığı biri çocuk 3 kişinin serbest bırakılması için yaptığı girişimleri Kolombiya Devlet Başkanı Alfonso Uribe’nin kabul etmesi üzerine, rehinelerin alınması için 2 helikopteri Kolombiya’ya gönderdi.

Rus yapımı MI-172 tipi helikopterler başkent Caracas’dan hareket etmeden önce konuşan Chavez, operasyonun başladığını ve bu 2 helikopterin büyük umutlarla Kolombiya’ya hareket ettiğini söyledi. Ancak rehinelerin teslimi dün yine ertelendi. FARC liderleri, teslim yerini bildirmeyince dün üç rehinenin özgürlüklerine kavuşması mümkün olmadı. Rehinelerin bu sabah erken saatlerde teslim edilebileceği belirtiliyor.

Chavez’e, hayranı Amerikalı ünlü film yönetmeni Oliver Stone ve bir grup uluslararası gözlemci de eşlik etti. Latin Amerika hakkında yaptığı bir belgesel için Venezüella’da bulunan Stone, Chavez’in kendisine yönelik "ABD Başkanı George Bush’un ajanı" şakasının ardından yaptığı konuşmada, operasyonun işe yarayacağını umut ettiğini belirterek, "Bazı iyi Amerikalılar da var. Onu için buradayım" dedi. Rehineler bırakıldığında, Stone da gözlemci olarak operasyonda bulunacak. Kadın rehineler, 6 yıldır gerillaların elinde bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!