Filistinli tutsak açlık grevinde öldü

Güncelleme Tarihi:

Filistinli tutsak açlık grevinde öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 07:00

İsrail’de özel statülü cezaevinde tutuklu bulunan Gazze Şeridi’nde üslü Filistinli İslami Cihat örgütünün siyasi kanadının önemli ismi Kadir Adnan, 86 gündür sürdürdüğü açlık grevinin ardından dün hücresinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

İsrail Cezaevi Hizmeti, Adnan’ın, ölümünden önce tıbbi müdahaleyi reddettiğini bildirdi. 45 yaşındaki Kadir Adnan, 5 Şubat’ta Batı Şeria’nın kuzeyindeki Arraba kentinde bulunan evinden gözaltına alınmıştı. “Terörizme destek ve bir terör grubuyla bağlantılı olduğu” suçlaması yöneltilen Adnan, bu ay mahkemeye çıkarılacaktı. Filistin hükümeti, İsrail’i Adnan’ın ölümüne bilerek yol açmakla suçladı. Adnan’ın eşi Randa Mousa, kocasının açlık grevine başlamasına gerekçe olarak sivil hastaneye nakil ve avukatıyla görüşme taleplerinin karşılanmamasını gösterdi. Eski Filistin Enformasyon Bakanı Martafa Barguti ise Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’i sorumlu tuttu.

GAZZE’YE MİSİLLEME

İslami Cihat da İsrail’i tehdit etti. Adnan’ın ölümü sonrasında Gazze Şeridi’nden İsrail’e 44 roket fırlatıldı. İsrail ordusu Gazze’deki hedeflere hava saldırısı düzenleyerek karşılık verildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!