Filistinli Adnan’ın açlık grevinde ölümü, Uluslararası Ceza Mahkemesine taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Filistinli Adnan’ın açlık grevinde ölümü, Uluslararası Ceza Mahkemesine taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 11:52

Filistin Dışişleri Bakanlığı, bugün açıklama yaparak Filistinli Khader Adnan'ın İsrail hapishanesinde açlık grevinden dolayı hayatını kaybetmesini şiddetle kınadı. Filistin Dışişleri, olayla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuracaklarını belirtti.

Haberin Devamı

İsrailli yetkililerin, hapishanede tutuklu bulunan ve 3 aydan fazla bir süredir açlık grevinde olan Filistinli Khader Adnan'ın bugün hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık yetkilileri, Adnan'ın İsrail hapishanesinde ölmesini şiddetle kınadıklarını ifade ederek İsrailli makamları gerekli tıbbi tedbiri almamakla suçladı.

İsrailli yetkililerin, hapishanede tutuklu bulunan ve 3 aydan fazla bir süredir açlık grevinde olan Filistinli Khader Adnan'ın bugün hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık yetkilileri, Adnan'ın İsrail hapishanesinde ölmesini şiddetle kınadıklarını ifade ederek İsrailli makamları gerekli tıbbi tedbiri almamakla suçladı.

Adnan'ın ölümünden İsrailli makamların sorumlu olduğunu vurgulayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesine başvuracaklarını belirtti. Khader Adnan, 5 Şubat’ta İsrail tarafından gözaltına alınmış ve süresiz gözaltını protesto etmek için hapishanede açlık grevine başlamıştı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!