Filistin'in kadın ninjaları

Güncelleme Tarihi:

Filistinin kadın ninjaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 14:48

Filistin Devleti'nin askeri gücü içinde oluşturulan "Özel Kuvvetler" birimine iki ay önce seçilen beş kadın Filistinli komando Filistinlilerin gurur kaynağı oldu.

Haberin Devamı

Filistin'in askeri gücüne bağlı olarak rehine kurtarma, VIP koruma, sızma ve özel operasyonlarda değerlendirilmek üzere iki yıl önce kurulan "Özel Kuvvetler" birimine katılan beş kadın Filistinli asker, erkek meslektaşları içinde gösterdikleri başarıyla öne çıkıyor.

2012 yılında kurulan ve Filistin'in Eriha kentinde konuşlanan 131 kişilik özel birliğin tüm teçhizatları ABD tarafından karşılanıyor.

"Özel kuvvetlerin" günlük hayatları 4 saat süren yoğun tatbikatlarla geçiyor. Birim, oluşturulmasının ardından Ürdün, Cezayir ve Fransa'da çok sayıda kurtarma ve özel operasyon eğitimi almış.

Birliğin tüm üyeleri çok iyi derece hafif ve ağır ateşli silahları kullanabilme kabiliyetine sahip.

Birliğe geçen hafta katılan yaşları 19 ile 23 arasında değişen beş kadın Filistinli komandonun ise ellerinden düşürmedikleri Kalaşnikof tüfekleri ve siyahlar içindeki "ninjaları" andıran kıyafetleriyle erkek meslektaşları arasında kadın olduklarını fark etmek oldukça güç.

Haberin Devamı

Ağır şartlar altında eğitimden geçen kadın komandoların her biri yakın dövüş uzmanı ve tüm zor şartlar altında hayatta kalmayı başarabilecek yeteneğe sahip.

Kadın komandolardan olan Ayad Awijavi, "Bu birime katılmaktan çok memnunum, biz Filistinli kadınlar her zorlukla baş edebiliriz ve ediyoruz da. Burada daha fazla Filistinli kadın komandonun aramıza katılmasını umuyorum" dedi.

Birliğin komutanlarından İbrahim Nasır, "Türkiye'de de eğitim almayı çok arzu ediyoruz. Polis teşkilatımızda Türk polisinden eğitim almış ve halen almaya devam eden Filistinliler var. Türk polisi ve askeri de gücümüzü geliştirmek için bir gün ellerini uzatırsa çok memnun oluruz. Çünkü biz Türkleri ve Türkiye'yi çok seviyoruz" diye konuştu.

Özel kuvvetlerin teknik altyapı desteği ABD tarafından sağlandığı için, birliğin Eriha'da bulunan kampüsü içindeki ekipmanların elbiselerden, araçlara kadar tamamının ABD menşeli olması dikkati çekiyor.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/79121/2/1/25785481/filistinin-kadin-ninjalari

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!