Filistin'den flaş karar... ABD'den yeni plan iddiası

Güncelleme Tarihi:

Filistinden flaş karar... ABDden yeni plan iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 22:21

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), ABD ile Filistin-İsrail barış görüşmelerinin, Kudüs kararından dönene kadar "askıya alındığını" açıkladı. Öte yandan ABD'nin Kudüs kararı ardından acil olarak toplanan BM Güvenlik Kurulu sırasında bir açıklama yapan ABD'nin BM temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin yeni bir 'barış planı' üzerinde çalıştığını söyledi ancak plan hakkında detay vermedi.

Haberin Devamı

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD tarafıyla, barış süreciyle ilgili görüşen her Filistinli, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını tanımış demektir. Dolayısıyla ABD, Kudüs kararından dönene kadar barış süreciyle ilgili görüşme olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Ureykat, daha önce de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararına dair "ABD bu kararla barış görüşmelerindeki rolüne son vermiştir." açıklamasında bulunmuştu.


ABD: YENİ 'BARIŞ PLANI' ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
ABD yönetiminin Kudüs kararının ardından, BM Güvenlik Kurulu acil olarak toplandı.

ABD’nin BM Büyükelçisi Nikki Haley, “Karar şüpheleri ve soru işaretlerini artırabilir ancak ABD hiç olmadığı kadar barış vaat ediyor ve bu hedefimize her zamankinden daha yakınız” dedi.

Haley, diğer ülkelere ‘açıklamalarının ve eylemlerinin tonunu düşürme’ çağrısı yaparken, Trump’ın duyurusunu 'şiddet bahanesi' olarak kullananların ise ‘barış için uygun olmayan ortaklar’ olduğunu belirtti.

Trump yönetiminin yeni bir ‘barış planı’ üzerinde çalıştığını da söyleyen Haley bu konuda ise bir detay vermedi.


Haberin Devamı

İSRAİL KRİZİ NE ANLAMA GELİYOR?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!