Filistin´de yine bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Filistin´de yine bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2000 00:00


İsrail ile Flistin arasında uzun süredir devam eden çatışmalara sabahın erkensaatlerinde bir bombalı saldırı daha eklendi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Yahudi yerleşim yeri Kfar Darom yakınlarında meydana gelen patlamada, aralarında çoçukların da bulunduğu İsraillileri taşıyan otobüsteki 2 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı. İsrail kabinesi olağanüstü toplandı.

İsrail devlet radyosunda yayınlanan haberde, patlamanın çok şiddetli olduğu belirtilerek, otobüsün zırhlı olmasının can kaybını azalttığı yorumu yapıldı.

Patlamanın ardından, İsrail ordusunun, Gazze yakınlarındaki yolları kestiği belirtiliyor.

Öte yandan, İsrail ordusuna ait bir tankın Golan yakınlarında devrilmesi sonucu 1 asker öldü, 3'ü yaralandı.

İSRAİL KABİNESİ ACİL TOPLANTIDA

İsrail Başbakanı Ehud Barak, Gazze Şeridi'nde İsrailli çocukları taşıyan bir okul otobüsü yakınındameydana gelen patlamanın ardından ''derin üzüntü'' duyduğu yönündeki açıklamasıyla birlikte kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, Barak, güvenlik kabinesini olağanüstü olarak toplayacak.

Radyo tarafından duyurulan hükümet açıklamasında, Başbakan ve Savunma Bakanı Barak'ın, Gazze Şeridi'nde sabah erken saatlerde şimdiye kadarki ''en şiddetli ve tehlikeli'' olarak nitelediği saldırıdan derin üzüntü duyduğu kaydedildi.

Bu arada, Gazze'deki patlama, bugüne kadar ismi duyulmamış ''Mescid'i Aksa Şehitleri Grubu'' tarafından üstlenildi.

Gazze'deki AFP bürosunu arayan ve Grup adına konuştuğunu belirten bir kişi, 2 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı ''Mescid'i AksaŞehitleri Grubu'' adına üstlendi.

İsrail ordusu da, İsrail otobüsüne yönelik saldırıdan Filistin yönetimini sorumlu tuttu.

Ordu sözcüsü Yarden Vitakay, 2 kişinin ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına yol açan patlamadan Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!