Filipinler'de uçak düştü

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde uçak düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Filipinler'de 99 yolcu ve beş mürettebatla Manila-Cagayan de Oro iç hatları seferini yaparken kaybolan Cebu Pacific Air Havayolları'na ait DC-9 tipi uçağın düştüğü ortaya çıktı.

Tacloban üzerinden Manila'nın 780 güneydoğusundaki Cagayan de Oro'ya giden yolcu uçağı, inişe 15 dakika kala radar ekranından kayboldu. Son olarak Cagayan de Oro hava kulesiyle konuşan pilotun 11 bin 500 feet yükseklikte yol aldığını ve herhangi bir sorunun bulunmadığını bildirdi.

Uçağın enkazı havadan yapılan aramalar sonucunda Mindanao Adası'ndaki Butuan kentine 10 kilometre uzaklıktaki Pagalungan köyü yakınlarındaki dağlık arazide belirlendi. Uçak enkazından dumanlar çıktığı, ancak yolculara ait herhangi bir yaşam izinin tesbit edilemediği bildirildi.

Kazanın nedeni henüz kesinlik kazanmadı. Ancak kötü hava şartları yüzünden görüş mesafesi daralan uçağın, dağa çarparak düştüğü sanılıyor. Uçağın enkazının bulunmasının ardından kötü hava koşulları ve akşam karanlığının basması nedeniyle arama ve kurtarma çalışmalarına ara verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!