Fenerbahçe 94 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 94 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 94.yıldönümü, törenle kutlandı. Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret ederek, hatıra defterini imzaladığı 3 Mayıs 1918'i kuruluş tarihi olarak kabul eden sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Burnu'ndaki kulüp binası önünde tören düzenledi.

Törene, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay,Yönetim Kurulu üyeleri Ertuğrul Hataylı ve Vedat Olcay, grup liderlerinden bazıları ile eski sporcular ve kulüp personeli katıldı.

Kulüp binasının bahçesindeki Atatürk büstü önünde gerçekleştirilen törende, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Ertuğrul Hataylı, 1918 yılındaki ziyaretinden dolayı, kendilerinin Atatürk'ü Fenerbahçeli olarak gördüklerini söyledi.

Hataylı, ''İnşallah Galatasaray'ı da hafta sonunda yenerek, şampiyonluğumuzun ilk adımını atmış olacağız. Milenyumun ilk şampiyonubiz oluruz. Bu kuruluş yıldönümünün bütün Fenerbahçe camiasına hayırlıolmasını diliyorum'' dedi.

Haberin Devamı

HATAYLI KAZANIRSAK ŞAMPİYONUZ

Fenerbahçe Kulübü Yönetim kurulu Üyesi Ertuğrul Hataylı, Galatasaray ile hafta sonunda yapacakları ve şampiyonu büyük ölçüde belirleyecek derbi maçla ilgili olarak umutlu konuştu.

Sarı-lacivertli kulübün 94. kuruluş yıldönümü kutlama töreninin ardından gazetecilerin derbi maçla ilgili sorularını yanıtlayan Ertuğrul Hataylı, ''Kadıköy'de bu sezon hiç puan kaybetmedik. İnşallahbu maçı da kazanarak, taraftarlarımıza bir hediye vermiş oluruz'' dedi.

Hafta sonundaki derbi maçın büyük olasılıkla şampiyonluğun kaderini tayin edeceğini anlatan Hataylı, ''Biz her ne kadar Galatasaray'ın 3 puan gerisindeysek de puanlarımızı eşitleme şansını bulacağız. Bu maçı aldıktan sonra şampiyonluğu bırakmayız. Bazı şanssızlıklar oldu, puanlar kaybettik. Fakat bizde kalitesi çok yüksekoyuncular var. Bu oyuncularımız takım halinde kendi kalitelerini sahaya intikal ettirirseler, buradan şampiyon olarak çıkacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

MAÇ BERABERE BİTERSE

Hataylı, maçın berabere bitmesi durumunda kimin daha avantajlı olacağının sorulması üzerine de, ''Galatasaray 3 puan avantajını koruyacak. Ancak, daha sonra Gaziantepspor ve Trabzonspor ile maçları var. Bu maçlarda puan kaybederlerse bizim şansımız olur. Bu taktirde iş matematiksele dökülüyor. Ancak biz kazanırsak, önümüzü daha iyi göreceğiz'' dedi.

CENTİLMENLİĞE ÇAĞRI

Maç öncesinde her iki takım taraftarlarını da centilmenliğe çağıran Hataylı, şöyle konuştu: ''Bu bir dostluk maçı olsun. Fenerbahçe taraftarı centilmendir. Galatasaray taraftarı da centilmen ve dosttur. Seyirciler taşkınlık yapmasınlar. Spor, güzelliklerin yansımasıdır. Bunun bilincinde olan seyircimiz, gerekli centilmenliği gösterecektir. Türk seyircisi centilmenliğini bu maçta bütün Dünya ve Avrupa'ya karşı gösterecektir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!