Fehriye'ye tüm dünyada arama emri

Güncelleme Tarihi:

Fehriyeye tüm dünyada arama emri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 14:06

Belçika'nın Batı Flaman Başsavcısı Jean-Mari Berkens, dün Bruges Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan terörist Fehriye Erdal'ın kaçtığını resmen teyit etti. Adalet Bakanlığı "Fehriye Erdal'ın arandığını ve hakkında uluslararası arama ve tutuklama emri çıkarıldığını” bildirdi.

Haberin Devamı

Terörist Erdal konusu, Belçika'da bakanlıklar ve kurumlar arasında büyük bir kargaşa ve panik nedeni oluyor.

Fehriyeye tüm dünyada arama emri

Teröristin “gözlem altında kalarak barındırıldığı” varsayılan gizli adresin izlenmesinden sorumlu olan İçişleri Bakanlığı, basının yoğun soruları karşısında “Yorum yok” yanıtıyla yetiniyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, soruların “Adalet Bakanlığı'na yöneltilmesini” öneriyor.

Adalet Bakanı Laurette Onkelinx'in bürosu, “Fehriye Erdal'ın arandığını ve hakkında uluslararası arama ve tutuklama emri çıkarıldığını” belirtirken ayrıntılı bilgi vermiyor.

Adalet Bakanlığı, teröristin “bulunması gereken evde bulunmadığını” ekliyor.

Haberin Devamı

Federal Savcılık da, “terörist hakkında uluslararası arama ve tutuklama emri çıkardığını” bildirmekle yetiniyor.

4 YIL CEZA ALAN FEHRİYE KAYIP

Sabancı suikastı sanığı, yasadışı DHKP-C üyesi Fehriye Erdal, Belçika’da işlediği suçlardan 4 yıl, örgütün lideri Dursun Karataş ise beş yıl hapse mahkum oldu. Polis, tutuklamak için evine baskın yaptığı Fehriye’yi bulamadı.

BELÇİKA’da işlediği suçlardan yargılanan, Sabancı suikasti zanlılarından Fehriye Erdal, dört yıl hapis cezasına mahkum oldu. DHKP-C örgütünün lideri Dursun Karataş ise gıyabında yargılanarak beş yıla mahkum oldu. Bruges Mahkemesi dün 11 DHKP-C örgüt üyesi ile ilgili kararını duyurdu. Sanıkların çete kurma, sahte belge kullanma, ruhsatsız silah taşıma suçlarından yargılandıkları mahkemede, DHKP-C’nin Belçika’daki sözcüsü Musa Asaoğlu 6 yıl, Akar Özordulu 4 yıl, Zerrin Sarı 4 yıl, Kaya Saz 4, Bahar Kimyongör de 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

SAVCI: TERÖR ÖRGÜTÜ

Sanıklardan Aydın Daldal, İrfan Demirtaş, Hasan Ekici, Nebi Albayoğlu ve Zeki Karaman ise beraat etti.

Federal Savcı Delmulle, mahkemede yaptığı konuşmada, sanıkların çete kurma, terörizm, sahte belge kullanma, ruhsatsız silah taşıma, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet, haraç toplama ve adam kaçırma gibi suçlardan sorumlu olduklarını tekrarladı. DHKP-C’nin çok tehlikeli bir terör örgütü olduğunu Belçika polisinin elindeki veri ve kanıtlara dayanarak anlatan Delmulle, kendisinin ve yardımcısının da bu örgüt tarafından, internet sitesi üzerinden tehdit edildiğini bildirdi.

FEHRİYE KAYIP

Haberin Devamı

Mahkeme kararının ardından dün akşam polis, terörist Fehriye Erdal’ı tutuklamak üzere Brüksel’deki adrese 2 kez baskın yaptı, ancak bulamadı. Belçika polisinin ve istihbarat birimlerinin teröristi kaldığı adreste 24 saat izlediği biliniyordu. Fehriye’nin Belçika’dan ayrılıp ayrılmadığı tespit edilemezken, bazı kaynaklar, teröristin dün gece kaçtığını ileri sürdü. Erdal’ın yakalanması için Hollanda, Almanya, İngiltere ve Fransa sınırlarına alarm verildi. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!