FBI halktan yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

FBI halktan yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Atlanta Olimpiyatları'ndaki bombalı eylemin sorumlusu olarak aranan Eric Robert Rudolph'u ihbar edip yakalatan 1 milyon dolar kazanacak. FBI'ın 9 aydır izini sürdüğü halde yakalayamadığı Rudolph çeşitli eylemlerde iki kişiyi öldürmek ve 150 kişiyi yaralamakla suçlanıyor.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) 1996 Atlanta Olimpiyatları sırasında düzenlenen bombalı eylemin sorumlusu olarak aradığı marangoz Eric Robert Rudolph'un bulunabilmesi için kamuoyundan yardım istedi.

FBI'ın en çok aranan 10 suçlu listesinde birinci sırada yer alan ve başına 1 milyon dolarlık (275 milyar lira) ödül konulan Rudolph Atlanta'daki eylemin yanı sıra geçtiğimiz yıl bir eşcinsel barıyla kürtaj kliniğine düzenlenen bombalı saldırılardan da sorumlu tutuluyor.

İNTİHAR EĞİLİMLİ

‘Silahlı ve çok tehlikeli. İntihar eğilimi var’ kaydıyla FBI'ın Internet'teki arananlar listesinde yer alan Rudolph'un eylemlerinde toplam iki kişi öldü, yaklaşık 150 kişi de yaralandı.

ABD Adalet Bakanı Janet Reno, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Rudolph'un işlediği suçlarla ilgili olarak yeni kanıtlar ele geçirildiğini, ancak tanıkların güvenliği açısından bu bilgilerin gizli tutulduğunu bildirdi. Reno, ‘Rudolph’u adaletin karşısına çıkarıncaya kadar kovalayacağız. Onu görenler lütfen ücretsiz telefon hattına ihbarda bulunsunlar' dedi.

FBI Başkanı Louis Freeh'nin de yer aldığı basın toplantısında, Rudolph'un Atlanta Olimpiyatları'ndaki patlama sırasında giydiği tahmin edilen şort ve yeşil tişörtüyle çekilmiş bir resmi basına dağıtıldı. Ayrıca Rudolph'u görenlerin ihbarda bulunabilmesi için ücretsiz telefon hattının numarası da verildi.

Yüzlerce FBI ajanı Kuzey Carolina eyaletinin ıssız dağlarında tam 9 aydır Rudolph'u arıyor. Doğup büyüdüğü ormanlık bölgeleri çok iyi tanıdığı belirtilen Rudolph'un sürekli yer değiştirerek ajanları atlatmayı başardığı bildiriliyor. Bu arada federal yetkililer, aynı zamanda bir kürtaj kliğini de bombalayan Rudolph'un, hayli muhafazakar olan bölge halkı arasında sempati kazandığını tahmin ediyorlar. Halktan bazı kişilerin, ‘Bizden yardım isterse onu saklarız’ dedikleri belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!