FBI, 5 Türk kumarbazın peşinde

Güncelleme Tarihi:

FBI, 5 Türk kumarbazın peşinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2005 12:18

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kumar cenneti Las Vagas’ta hile ile 2 milyon dolar kazandıktan sonra ortadan kaybolan 5 Türk'ün peşine düştü.

Haberin Devamı

Las Vagas kumarhanelerinde sıradan müşteri gibi davranan 4 erkek ve 1 kadından oluşan Türk ’kumar çetesi’ zanlılarının, poker kağıtlarını işaretleyerek ya da değiştirerek hile yaptığı öne sürüldü. Başta ABD’nin kumar merkezi Nevada eyaleti olmak üzere, tüm ülkede FBI ve polis tarafından aranan Ayşe Benli (50), Cumali Pelik (50), Zeki Üçkol, Recep Turna (48) ve Ahmet Ural’ın (48) fotoğrafları da ilgili birimlere dağıtıldı.
Çete zanlıları, Nevada’da kumar oynama ve oynatma kurallarını belirleyen Şans Oyunları Denetleme Kurulu’un ’en çok arananlar’ listesinde üst sıralarda bulunurken, Ayşe Benli’nin, arananlar listesinde 3’üncü sırada olduğu belirtildi. Benli’nin, kumar çetesinin ’beyni’ olduğu öne sürüldü.

FOTOĞRAFLARI İNTERNETTE YAYINLANDI

Las Vegas’taki kumarhanelerde oynadıkları poker oyunlarında, oyun kağıtlarının üzerine özel işaretler koyan ya da kağıtları değiştiren Türk kumarbazların foyası, görevlilerin kendilerinden şüphelenmesi üzerine ortaya çıktı.

Her yerde aranan Türk kumarbazların fotoğrafları da internette yayınlandı. Nevada Şans Oyunları Denetleme kurulu’nun resmi web sitesi olan www.gaming.nv.gov sayfasındaki bilgilerde Benli, Pelik, Turna, Ural ve Üçkol’un, yakalandıkları zaman ’kumarda hileli hareket, kağıtları değiştirmek ve işaretlemek, soygun yapmak ve çete kurmak’ suçlamalarıyla yargılanacağı belirtildi.

Kumarda hile yapmanın ağır suçlardan biri olduğu Nevada eyaletinde, bu tür suçlara 5 yıla kadar ağır hapis cezası verilebiliyor. İnternet sitesinde, Türk zanlıların göz ve saç renkleri ile, boy ve yaşlarına  ilişkin ayrıntılı bilgiler de verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!