Fatih fırkateyni Clinton'u selamlayacak

Güncelleme Tarihi:

Fatih fırkateyni Clintonu selamlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin ulusal günü 4 Temmuz'da New York Limanı'nda düzenlenecek ‘Opsail 2000’ adlı uluslararası deniz geçidinde Türkiye'yi temsil edecek Fatih fırkateyninin, bugün öğle saatlerinde New York'a ulaşması bekleniyor.

İlk olarak Verrazano Köprüsü altına demirleyecek fırkateyn, 4 Temmuz'da dünyanın dört bir yanından gelen yelkenli ve motorlu teknelerle birlikte New York Limanı'nda yapılacak deniz geçidine katılacak ve ‘Hue City’ adlı gemide bulunacak ABD Başkanı Bill Clinton'ı selamlayacak.

New York'ta Hudson Nehri üzerinde 4 Temmuz günü yapılacak deniz geçidine, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Japonya ve diğer ülkelerden 2 düzine savaş gemisi katılacak. Amerikan donanmasına mensup gemiler arasında ‘Jacksonville’ saldırı denizaltısının da bulunacağı öğrenildi.

Yabancı ülkelerden gelen gemiler New York Limanı'na girişte Hamilton Kalesi'nden yapılacak top atışlarıyla selamlanacaklar. Gemiler de buna kendi toplarıyla karşılık verecekler.

Fatih fırkateyni, geçit töreni tamamlandıktan sonra 5 Temmuz Çarşamba günü, Staten İsland'da bulunan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait feribot iskelesinde, kendisine ayrılan yere yanaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!