Facia'da yeni iddia: Flört

Güncelleme Tarihi:

Faciada yeni iddia: Flört
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2000 00:00

Ege Denizi'nde Salı gecesi Paros adası yakınlarında kayalıklara çarparak batan feribotta ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi. 3 kişi halen resmi olarak kayıp ancak 5 yaşından küçüklere ve askerlere bilet kesilmediği için kayıp sayısının artmasından korkuluyor.
Haberin Devamı

Paros Liman Müdürlüğü, Ekpres Samina adlı feribottan şu ana kadar 452 kişi kurtarıldığını açıkladı. İhmalkarlıkları yüzünden faciaya neden olan gemi personeli ise kasten adam öldürme suçundan yargılanacak.

Kazanın geminin kaptanı ve mürettebatın Şampiyonlar Liginde oynanan Hamburg-Panathinaikos maçını izlemeye daldıkları için gerçekleşmiş olabileceği iddiasını ortaya atan Yunan basını, bugün de kazya yeni bir neden buldu.

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, mürettebattan 3 kişiyle birlikte tutuklanan gemi Kaptanı Vasilis Yanakis'in verdiği ifadeyi yayımladı. Merettebattan bir kişi ifadesinde, kaptanın kaza sırasında kamarasında uyuduğunu belirtti. Ta Nea gazetesi, Kaptan Yanakis'in "Ben kendimi iyi hissetmediğim için biraz uyumaya gittim. 2. Kaptan aradı ve sert rüzgar nedeniyle gemiye kumanda etmekte zorlandığını söyledi. Tam Kaptan köşküne çıkıyordum ki çarpışma gerçekleşti. Daha sonra 2. Kaptan'ın dümeni bir gemiciye bırakarak, salonda kızlarla flört ettiğini öğrendim" şeklindeki ifadesine yer verdi.

Öte yandan, Yunanistan Hükümeti'nin Ege Denizi'nde sefer yapan yolcu gemileri ve feribotları konu alan bir dizi güvenlik önlemi alıyor. Hükümet, gemilerin 35 yaşına kadar seferde kalmasına olanak veren düzenlemeyi değiştirirken, daha fazla sayıda şirketin Ege Denizi'nde sefer yapmasını sağlayarak rekabeti de arttırmayı planlıyor.

Ayrıca Yunanistan'da, Sahil Koruma Komutanlığı'na seferdeki tüm gemilerin acil durumda kullanılacak ekipmanlarını kontrol etme emri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!