Evsiz kadın ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Evsiz kadın ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2004 02:19

BAŞKAN Bush'un eşi Laura Bush'un, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Beyaz Saray'da dün vermesi planlanan çay partisi sürpriz bir kararla bugüne ertelendi. Bunun üzerine Emine Erdoğan ve bakan eşleri, evsizler yurdunda kadınlarla öğle yemeği yiyip, sorunlarını dinlediler. Hayat hikayesini anlatan Afrika asıllı bir kadının, 'Dünyaya geldiğimde, çocukken her şeyin güzel ve mutlu geçeceğini düşündüm, ancak hayatın böyle olmadığını geç anladım. Uyuşturucu ve alkol bağımlılığından bu barınak sayesinde kurtuldum' sözleri üzerine Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Barınak yöneticilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Emine Erdoğan, yöneticilere birer gümüş ayna hediye etti.

AY TAŞINA DOKUNDU

Emine Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Kennedy Uzay Müzesi'ni ziyaret etti. Müzede Amerikan uzay çalışmalarının geçmişi hakkında bilgi alan başbakanın eşi, Ay'dan getirilen bir taşa da dokundu. Öğleden sonra da soykırım müzesini ziyaret eden Erdoğan ve bakan eşleri senatoyu ziyaret ettiler.

İÇKİ İKRAMI YAPILMADI

ABD Başkanı George W. Bush'un Başbakan onuruna dün Beyaz Saray'ın başkanlık rezidansı bölümündeki ‘‘Old Family Dining Room’’unda verdiği öğle yemeğinde alkollü içki ikram edilmedi. Meyve suyu ikramı yapılan yemeğin menüsünde mısır çorbası, tavuk, salata ve dondurmalı pasta yeraldı.

ERDOĞAN'DAN BUSH'A HOKKA

Erdoğan, Bush'a Osmanlı işi bir 260 dolarlık hokka ve kalem takımı hediye etti. Erdoğan, Bush'a verdiği hediyede, hediye sınırını 300 dolarla sınırlayan ABD etik yasasını dikkate aldı. Başkan Bush da Erdoğan'a porselen bir çanak hediye etti.

TATİLİ ERTELEDİ, DÖNÜYOR

Erdoğan, ABD'de bayram tatili programını iptal etti. Erdoğan yarın Türkiye'ye dönüyor. Erdoğan, bayram tatili için Boston ve Kaliforniya'ya geçmeyi planlıyor ve yeni vali seçilen Terminatör filmlerinin ünlü yıldızı Arnold Schwarzeneger ile görüşmeyi öngörüyordu. Erdoğan yarın Boston'a geçip oğlu Necmettin Bilal'in öğrenim gördüğü Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma yapıp onuruna verilecek yemeğe katıldıktan sonra Washington'a dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!