Ev kaybı 2 bin 400 can kaybı 0

Güncelleme Tarihi:

Ev kaybı 2 bin 400 can kaybı 0
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 01:33

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray’da iki haftadır kontrol altına alınamayan devasa orman yangınında şehirdeki binaların yüzde 90’ı kurtarılsa da bölgede yaralar hâlâ sarılmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Kentin tamamen boşaltılmasına neden olan orman yangını, hava şartlarının da etkisiyle hızla yayılarak 200 bin hektarlık alanı kapladı ve 88 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Önceki gün felaket bölgesini gezen Alberta Eyalet Başbakanı Rachel Notley, can kaybı yaşanmayan yangında 2 bin 400 binanın yandığını söylerken, “Tüm nüfusun güvenli halde olması bir mucize” dedi.

TEHLİKE SÜRÜYOR
Bölgede halen 710 itfaiye eri ve yüzlerce gönüllü yangını söndürmek için gayret gösteriyor. 20 helikopter, 31 yangın uçağı, 88 itfaiye aracı ve 44 ağır iş makinesi aralıksız çalışıyor. Yetkililer, yangının hâlâ büyük ve tehlikeli olduğunu söylerken, tahliye edilenlerin en erken iki hafta sonra evlerine dönebileceklerini açıkladılar. Geçici hasar tespitine göre, Fort McMurray kentinin yeniden inşası için 9 milyar dolar gerekiyor. Uzmanlar, gerçek zararın ancak yangından sonra ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!