Eski halinden eser kalmadı!

Güncelleme Tarihi:

Eski halinden eser kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 07:48

İngiliz basını, yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınan dünyanın en zengin isimlerinden Suudi prens Alwaleed bin Talal'in serbest kaldıktan sonra ev hapsinde tutulduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Riyad'daki Ritz Carlton Oteli'nde gözaltına tutulan Suudi Prens'in Ritz Carlton'un otelde çekilmiş görüntüler ortaya çıktı. 

İngiliz Daily Mail gazetesine göre, buradan salınan prens şu anda fiili olarak bir ev hapsinde tutuluyor. 

Eski halinden eser kalmadı

6 milyar dolarlık bir kefalet karşılığında serbest bırakıldığı iddia edilen prensin, ülkeden çıkışının da yasak olduğu ifade ediliyor.

Daily Mail'e konuşan Suudi yönetimine yakın bir kaynak, Prens bin Talal'ın yakından izlendiğini ve özgür olmadığını söyledi. 

Sahibi olduğu Ritz-Carlton Oteli'nde gözaltına alınan Talal, kara para aklama, rüşvet ve gaspla suçlanmıştı.

Alwaleed bin Talal'ın 17 milyar dolarlık servetinin omurgasını, Kingdom Holding oluşturuyor. 1979'da Talal'ın babasından aldığı 30 bin dolarlık destekle kurulan holding, bugün 8 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Haberin Devamı

Başlarda, diğer tüm girişimci prensler gibi, toprak alım-satımı ve yabancılara arsa tahsisi gibi işlerle uğraşan Talal, 1990'da Citigroup'tan hisse aldı. Citigroup'un o dönemki CEO'su John Reed'in Talal'dan nakit talep etmesi üzerine Suudi Prens, Şubat 1991'de yarım milyar dolarından daha vazgeçti.

Eski halinden eser kalmadı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!