Ermenistan uçağı düştü: 113 ölü

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan uçağı düştü: 113 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 07:13

Ermenistan'daki en büyük havayolu şirketi Armavia Havayollarına ait olan yolcu uçağı 113 yolcusuyla Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kenti yakınlarında düştü. Kazadan kurtulan olmadı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea808df018fbb8f8842705
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Viktor Beltsov, Airbus A-320 tipi uçağın, Şoçi yakınında Adler havaalanına giderken düştüğünü, enkazının sahil şeridine yakın bir yerde 450 metre derinlikte bulunduğunu belirtti.

Bakanlığa bağlı kurtarma yetkilileri de uçaktaki 6'sı çocuk 113 kişinin öldüğünü bildirdi. Uçakta bulunanlardan 18 kişinin cesedinin çıkarıldığı kaydedilerek, kurtarma yeleği giymediği görülen yolculara acil iniş için yeterli uyarının yapılmadığının anlaşıldığı açıklandı. 

Uçağın enkazında 19 tekne ve dalgıçların çalıştığı, kara kutunun bulunması için deniz dibi robotunun kullanıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Viktor Beltsov, Erivan-Soçi seferini yapan uçağın TSİ 01.15'te radardan kaybolduğunu ve acil iniş sırasında düştüğünü söylerken, İnterfaks ajansının Rus Hava Kontrol Dairesine dayandırdığı haberinde, uçak mürettebatının acil bir durum haberi vermediği belirtildi.

Bu arada, Armavia Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Yaralov'un da bulunduğu belirtilen uçaktaki diğer yolcularla  mürettebatın milliyetlerine ilişkin açıklama yapılmadı.  

Armavia Havayolları yetkilileri, uçağın kötü hava koşulları nedeniyle düştüğünün sanıldığını savunurken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilisi Sergei Kubinov, uçağın yaşı ve teknik nedenlerin de düşme nedeni olabileceğini kaydetti.

"UÇAĞIN DÜŞMESİNİN NEDENİ MUHTEMELEN KÖTÜ HAVA KOŞULLARI”

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Viktor Beltsov, uçağın düşmesine en büyük olasılıkla kötü hava koşullarının yol açtığının sanıldığını söyledi.

Ermenistan uçağı düştü: 113 ölü
Dalgıçlar denizden uçağın enkazını çıkarıyor.

  
Bu arada denize düşen ve 400 metre derinlikte bulunan uçağın enkazından çıkarılan ceset sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi. Armavia Havayolları, uçakta 26 Rus, 1 Ukraynalı ve 1 Gürcünün bulunduğunu, diğer yolcuların Ermeni vatandaşı olduğunu açıklarken,  Viktor Beltsov, uçakta 8'i mürettebat 113 kişinin bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

SALDIRI İZİNE RASTLANMADI
    
Rus Başyargıç Nikolay Çepel, enkaz bölgesinde yapılan incelemelerde saldırı izine rastlanmadığını söyledi. Çepel, İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “şimdiye dek uçakta saldırı düzenlendiğine dair bir unsura rastlamadıklarını” bildirdi.

ERMENİSTAN VE RUSYA'DA CUMA GÜNÜNÜN ULUSAL YAS GÜNÜ

Uçak kazasından sonra Rusya ve Ermenistan'da 5 Mayıs Cuma gününün ulusal yas günü ilan edilmesine karar verildi. Kremlin Sarayı'nın basın bürosundan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın bu sabah yaptıkları telefon görüşmesinde, “ortak ulusal yas günü” olarak Cuma gününü belirledikleri kaydedildi.
  
Ermenistan, ulusal yası 6 Mayıs Cumartesi günü de sürdürme kararı aldı.
  
Rus İnterfaks ajansı da, Putin ve Koçaryan'ın uçak kazasını her iki toplum için bir trajedi olarak nitelendirdiklerini, kazada ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dilediklerini duyurdu.
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!