Ermeniler soykırım anıtı yapacak

Güncelleme Tarihi:

Ermeniler soykırım anıtı yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'deki Ermeni diasporasının Türkler ve Türkiye'ye karşı faaliyetleri bir türlü bitmek bilmiyor. Ermeniler, son olarak, San Francisco kentindeki bir tepede bulunan bir alanı satın alarak sözde soykırım anıtına çevirme girişimi başlattılar.

Kent belediyesi tarafından açık artırmayla satılan Mount Davidson Tepesi'nde halen bir haç-anıt bulunuyor. 24 Ermeni kuruluşunu bünyesinde toplayan Kuzey California Ermeni Konseyi haç ve çevresindeki bölgeyi 26 bin dolar (yaklaşık 4.2 milyar lira) ödeyerek satın aldı.

Ermeni Konseyi'nin temsilcilerinden Paul Sarkisyan, haçın kalacağını ve alanı bir ‘‘soykırım anıtı''na dönüştürmek istediklerini belirtti. Ermeniler'in alanda ne gibi değişiklikler yapacağı henüz açıklanmadı. Satışın 4 Kasım'da kent seçmenleri tarafından onaylanması gerekiyor.

ABD'deki Ermeni lobisi ülkenin en etkili etnik çıkar gruplarından biri olarak gösteriliyor. California eyaletinde bir milyona yakın Ermeni yaşıyor. Ermeni lobisi güçlü finansman kaynaklarıyla seçim sonuçlarını amaçları doğrultusunda etkileyebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!