'Erkek Fatma’ yasağı

Güncelleme Tarihi:

Erkek Fatma’ yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Malezya’da Ulusal Fetva Konseyi, kızların erkek gibi giyinmelerine, erkek gibi hareket etmelerine ve lezbiyen ilişkiye yasak getirdi.

Perak eyaleti müftüsü Harussani İdris Zekeriya, kararın, kendisinin de katıldığı konsey toplantısında alındığını, kızların erkek gibi hareket etmelerinin, İslam’ın öğretilerine aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklandığını savundu. Harussani, Malezya’daki "erkek Fatma" sayısının giderek arttığını, bunların arasında hemcinsiyle ilişkiyi tercih edenlerin de bulunduğunu belirtti. Harussani, şöyle devam etti:

"Kızların erkek gibi hareket etmelerini engelleyen bir yasa yok. Ancak ahlaka aykırı bir durum teşkil etmesi nedeniyle kanunen de yasaklanması gerekir. Yasa var veya yok. Yanlış yanlıştır. Bu bir günah. Kızların erkek gibi giyinmeleri, erkek gibi hareket etmeleri İslam’da yasaklanmıştır."

Harussani’ye göre Konsey’in fetvası gereğince kızlar, saçlarını erkek saçı gibi kestiremeyecek, erkekler gibi yürüyüp erkekler gibi hareket edemeyecek.

Basından destek

Malezya basını, kabadayılık yapan kızların son zamanlardaki eylemlerine yer vermiş, bunlara ilişkin bazı görüntülerin internet sayfalarında yayımlandığını yazmıştı.

Kısa saç tartışması

Malezyalı ünlü bir aktrisin, oynadığı filmde rolü gereği saçını kısa kestirmesi geçen yıl ülke genelinde tartışmalara yol açmış, Harussani ile bazı müftüler Müslümanlara, "Muallaf" adlı filmi izlememeleri çağrısında bulunmuştu. Aktrisin, kendisini erkek gibi göstererek İslam’a karşı geldiği ileri sürülmüştü.

Erkeklere de uyarı

Harussani, erkeklerin de kız gibi hareket etmemeleri gerektiğini ifade ederek, "Allah onları erkek olarak yarattı, erkek gibi hareket etmeliler" dedi.

27 milyon nüfusun yüzde 60’lık bölümünü Müslümanların oluşturduğu Malezya’da eşçincellik açıkça yasaklanmış değil. Ancak tabiata aykırı ilişkiyi kanun dışı sayan yasa çerçevesinde yasak sayılıyor. Ülkede, İslam’ın ilkelerine ve Konseyin fetvalarına uygun yaşanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!