Enver Şimşek cinayetini Mundlos ve Böhnhardt söylemiş

Güncelleme Tarihi:

Enver Şimşek cinayetini Mundlos ve Böhnhardt söylemiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 16:29

NSU davasında Beate Zschaepe’nin cezai ehliyetinin olup olmadığı tartışılıyor. Davaya bakan Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi, Zschaepe ile cezaevinde görüştüğü ve hakkında yeni bir rapor hazırladığı belirtilen Prof. Joachim Bauer’i dinledi.

Haberin Devamı

RAPORUNDA Zschaepe’nin başkalarına bağımlı, kişisel bozukluk belirtileri gösteren, teslimiyetçi, ‘ezik’ birisi olduğunu belirten Prof. Bauer, ayrıca zanlının beraber yaşadığı şimdi hayatta olmayan NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’an şiddet ve baskı gördüğünü ileri sürdü.

Sanığın çocukluk döneminde büyük travma geçirmiş olduğunu belirten Prof. Bauer, bu dönemin kişilik gelişmesinde olumsuz etkileri olduğunu yazdı. Zschaepe’nin teslimeyetçi kişilik bozukluğunun ilk izlerine çocukluk döneminde rastlandığını belirten bilirkişi, bu durumun ilerleyen yıllarda daha da bozulmuş olduğunu belirtti.

İLK ZAMANLAR TEPKİ GÖSTERMİŞ

Zschaepe’nin kendi anlatımına göre ilk cinsel deneyimini 14 yaşındayken 20 yaşındaki biriyle yaşamış olduğunu ve 15 yaşında da NSU kurucularından Uwe Mundlos ile tanıştığını belirten Prof. Bauer, annesinden kaçmak isteyen Zschaepe’nin çok genç yaşta arkadaş olduğu Mundlos’a bağlandığını dile getirdi. İlk önceleri şiddete karşı tepki gösterdiği, fakat ilerleyen zamanlarda tamamen reaksiyon dışı kaldığı ifadesinde bulundu. Aile içi şiddete maruz kalan kadınların, bu durumu dışarı yansıtmadığının deneyimlerlerle sabit oduğunu vurgulayan bilirkişinin, Müslüman kadınları örnek göstermesi de dikkatleri çekti.

Haberin Devamı

İTİRAF GİBİ RAPOR

Yeni bilirkişinin raporuna göre Beaete Zschaepe’nin eski ifadelerinin aksine, işlenen cinayetlerden anı anına haberi olduğu ve hücre evini kundaklamış olduğu ortaya çıktı. İlk cinayet olan Enver Şimşek olayını Mundlos ve Böhnhardt’tan öğrendiğini, ancak kendilerine inanmak istemediği ve tepki gösterdiği belirtildi. Zschaepe’nin daha sonraki cinayetlere de tepki gösterdiğini ancak sonuç alamayınca kendini alkole vermiş olduğu ifade edildi. İlerleyen yıllarda ise evden uzun süre ayrı kalan NSU kurucularının geri döndükten sonra kendisine fazla bir şey anlatmadığını, ikilinin banka soygunundan sonra ölüm haberlerini de radyodan öğrenmiş olduğu dile getirildi.

16 MAYIS’A ERTELENDİ

Zschaepe hakkında ‘cezai ehliyeti vardır’ yönünde rapor hazırlayan mahkemenin tayin ettiği ilk bilirkişi Prof. Henning Sass’ın aksine, sanık avukatları tarafından önerilen yeni bilirkişi, Zschaepe’nin bağımlı kişilik bozukluğu olduğuna hükmederek cezai sorumluluğunun kısıtlı olduğunu ileri sürdü. Mahkeme ise bilirkişinin yeni raporuna karşı mağdurların avukatlarının cevap verebilmesi için davayı 16 Mayıs’a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!