Endonezya'da halk camilere akın etti

Güncelleme Tarihi:

Endonezyada halk camilere akın etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 09:20

Endonezya'da 2004 yılında meydana gelen ve yaklaşık 200 bin kişinin yaşamını yitirdiği bildirilen deprem ve tsunamiden en fazlı zararı gören Banda Açe bölgesinde halk, Kurban Bayramı namazını kılmak için camilere akın etti.

Hint Okyanusu'nda 2004'te meydana gelen deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketinin yaralarını sarmak isteyen Banda Açe'de bayram namazını tarihi Beytul-Rahman Camisi'nde kılmak için çok sayıda Müslüman camiye geldi.

Caminin içini dolduran halk, bahçesinde de bayram namazını, kadın ve çocuklarla birlikte kıldı. Erkeklerin sarung (etek benzeri giysi) ve kadınların cilbab (beyaz baş örtülü etekli kıyafet) giyerek geldiği camide, kılınan namazın ardından halk birbirleriyle bayramlaştı.

Kadınların da bayram namazını caminin geniş avlusunda erkeklerin hemen yan tarafındaki alanda kıldığı görüldü.

ZİYARETLER

Tsunami felaketinin ardından halka destek olmak amacıyla bölgeye gelen ve yardımlarını devam ettiren Kimse Yok Mu Derneği üyeleri ve gönüllüleri, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'ın yanı sıra AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ile birlikte ziyarette bulundu.

Açe Eyalet Meclis Başkanı Hasbi Abdullah, ziyarette yaptığı konuşmada, felaketin ardından Türk halkından bölgeye önemli yardımlar geldiğini, iki ülke arasında güzel ilişkiler kurulduğunu söyledi.

Türkiye'nin Açe ile ilişkilerin asırlar öncesine dayandığını anlatan Abdullah, şöyle dedi:
“Bunun en büyük kanıtı Bitai köyündeki Türk mezarlığıdır. Tsunamiden sonra Türkiye buraya 1000'den fazlı ev yaptı. Şu anda beklentimiz halkın ekonomik şartlarını iyileştirecek desteklerin sağlanması. Bu konuda Türkiye'den de yatırımlar bekliyoruz. Bununla birlikte Türk okulları Açe halkı için çok değerlidir, buraya pozitif katkılarda bulunuyorlar. Ayrıca, çok sayıda Açeli öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor. Bu sayının artmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Açe parlamentosu olarak Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyoruz.”

Milletvekili Akman, iki ülke arasında kurulan sıcak ilişkilerin artarak her alanda devam etmesini dilediklerini söyledi.

Milletvekili İnceöz de Endonezya'da kadınlara çok değer verildiğini öğrendiğini belirterek, Meclis Başkanı Abdullah'a teşekkür etti.
Kimse Yok Mu Derneği Halkla İlişkiler Koordinatörü Metin Çetiner ise Kurban Bayramı dolayısıyla halka et dağıtacaklarını, buradaki vatandaşların yaralarını sarmak için desteklerinin süreceğini belirtti.

Açe Eyalet Vali Yardımcısı Muhammed Nazar ile Banda Açe Şehir Valisi Mawardy Nurdin'i de ziyaret eden heyet, halı şeklindeki seccade ile çeşitli hediyeler sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!