En pahalı katil avı

Güncelleme Tarihi:

En pahalı katil avı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Rahati BAŞAR/ LONDRA
Haberin Devamı

BBC sunucusu Dando cinayetinde 5 bin kişi sorgulandı, bilgisayarlara 7 bin veri yüklendi, olay anında konuşulan 80 bin cep telefonu belirlendi ve sapık katil yakalandı.

İngiltere'nin en sevilen televizyon sunucularından Jill Dando'nun (37) katili Barry George (41), ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. George'un yakalanması yaklaşık 2 milyon sterline (yaklaşık 3.5 trilyon lira) mal oldu. Kendisini SAS komandosu olarak tanıtan George'un 400 kadına cinsel tacizde bulunduğu, bir öğrenciye de tecavüz ettiği ortaya çıktı. George'u, paltosundaki barut izleri, cinayet yerinde bulunan pantolonunun ipliği, tabancalara tutkusu ve BBC saplantısı ele verdi.

Scotland Yard işbaşında

Dando'nun evinin yakınında oturan Barry George, cinayetten 395 gün sonra yakalandı. Scotland Yard, 45 sivil ve resmi görevliyle 5 bin kişinin görüşüne başvurdu, 2100 şüpheliden 140'ının Dando'ya tuhaf bir ilgisini keşfetti, bilgisayarlarına cinayetle ilgili 7 bin veri yükledi. Olay sırasında kullanım halindeki 80 bin cep telefonu tespit edildi, 7 bin telefon abonesi incelendi. BBC'ye gelen 14 bin e-posta gözden geçirildi, 1200'ü aşkın araca dair ayrıntılar, 20 bin Range Rover kontrol edildi ve 191 kameradan olay binlerce kez izlendi.

Prenses Di'yi de öldürmek istemiş

The Sun Gazetesi'ne göre, Barry George, sarışın, kısa saçlı, güler yüzlü Dando'ya çok benzeyen Prenses Diana'yı da öldürmek istedi. SAS komandoları kıyafeti ve maskesiyle 1983'te Kensington Sarayı'nın bahçesinde yakalanan George'un üzerinden iki bıçak çıktı. O sırada Prenses Di sarayda uyuyordu. George, Prenses Di'nin ölümünden sonra Jill Dando'ya taktı ve 5 yıl gölge gibi izledi. Psikologlar, Freddie Mercury hayranı, kendisini ‘‘Barry Bulsara’’ diye tanıtan, zum yapan objektiflere meraklı, işsiz George'un, Prenses Di trajedisi gibi şoke edici bir olay yaratmak istediğini ve Dando'yu seçtiğini belirtiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!